Deputaţii din comisiile de industrii şi politică economică au adoptat, marţi, raport favorabil la Ordonanţa de Urgenţă 119/2022 privind energia, fiind aprobate amendamentele depuse de partidele din coaliţia de guvernare, printre care şi stabilirea unui preţ maxim la energie electrică de 1,3 lei/kWh. Parlamentarii Forța Dreptei, printre care și deputatul Adrian Miuțescu, vicepreședinte al partidului, au votat împotrivă, amendamentele lor fiind complet ignorate, deși ar fi adus beneficii pentru milioane de consumatori. Raportul comisiilor la OUG 119/2022 urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, care este for decizional.

“Am asistat marți la un simulacru de dezbatere parlamentară, când coaliția PSD-PNL-UDMR a trecut toate amendamentele propuse de Guvern la OUG 119/2022.

Amendamentele opoziției au fost respinse în bloc, inclusiv amendamentele Forța Dreptei, inițiate de mine si de colegul Ionel Dancă, care ar fi ajutat consumatorii casnici care depășesc un consum de 300 kWh, societățile comerciale si liber profesioniștii, cabinetele medicale și structurile sportive.

Soluția coaliției este majorarea prețurilor până la 1,3 lei/kWh pentru cei care consumă peste 300 kWh/lună. Astfel, consumul de energie electrică cuprins între 255 şi 300 KWh/lună se facturează la preţul maxim, de 1,3 lei kWh, iar în cazul în care consumul depăşeşte 300 KWh/lună întreg consumul se facturează la preţul maxim de 1,3 lei/kWh!

Prin amendamentele adoptate marți la OUG 119/2022 în comisiile din Camera Deputaților, cei din coaliție au “uitat” de plata facturilor în rate sau de eliminarea raportării la consumul din anul precedent”- a declarat după dezbateri deputatul argeșean Adrian Miuțescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.