Consilierii locali PNL denunță presiuni ale primarului din Bascov

Consilierii locali ai PNL nu vor ceda atacurilor sau presiunilor și în continuare vor solicita atât primarului cât și serviciilor de specialitate din cadrul primăriei explicații pentru fiecare leu cheltuit și pentru fiecare hotărâre care nu reprezintă interesele cetățenilor.

Grupul consilierilor locali liberali din comuna Bascov a decis să aducă în atenția opiniei publice fiecare dezbatere care va avea loc în ședințele Consiliului Local. Motivul principal este că, în continuare,lipsește cu desăvârșire transparența din partea actualului primar în relațiile cu consilierii locali, în special cu PNL, USR și PMP.

În data de 26 ianuarie a fost convocată ședința „de îndată”, unul dintre punctele propuse pe ordinea de zi fiind “aprobarea proiectului de hotărâre pentru consumul lunar de carburanți pentru autovehiculele și utilajele din dotarea Primăriei Bascov”. Fiind convocată ședință „de îndată”, de asemenea și comisiile de specialitate au fost convocate tot pentru ziua plenului. În cadrul coaliției PNL-USR-PMP a fost dezbătut acest subiect cu câteva ore înainte de ședință și toți consilierii de dreapta au propus, în baza unei formule de calcul și pe baza istoricului anilor anteriori, reducerea numărului de bonuri (respectiv a cotei de carburanți) pentru mașinile și utilajele primăriei. Menționăm că în cadrul coaliției de dreapta fiecare proiect este dezbătut și analizat înainte de comisii și de ședințele de plen.

“De ce am venit cu un amendament de reducere a consumului de combustibil? De când am intrat în CL, noi consilierii de dreapta, am susținut reducerea cheltuielilor inutile și oprirea risipirii banului public pentru că bugetul local se află sub presiune din cauza pandemiei. În cazul de față informațiile care au venit către noi dinspre primărie au fost că până acum fiecare dispunea după bunul plac de bonurile de combustibil, utilajele primăriei nu erau monitorizate adecvat unde lucrează iar cu autovehiculele au fost făcute uneori și drumuri în interes personal. Acesta a fost motivul să solicităm reducerea bonurilor de combustibil. Din păcate reacția primarului și a consilierilor PSD a fost total disproporționată, cu grave accente de scandal. De aici am tras concluzia că domniile lor cunoșteau foarte bine situația dar au dorit să o țină în continuare sub preș. Din păcate, în momentul în care primarul comunei Bascov a constatat că proiectul va trece cu amendamentul reducerii cotei de carburant și cu propunerea ca pe fiecare mașină să fie montat un dispozitiv GPS pentru monitorizarea consumului și a traseelor, a cerut să retragă proiectul de pe ordinea de zi. Și atunci care a mai fost scopul ședinței de îndată?”, a declarat Cătălin Andrei, consilier local PNL.

Mai mult de atât, a doua zi după ședința de Consiliu, a fost dat ordin pe unitate ca unii dintre consilierii de dreapta să fie verificați prin serviciul de taxe și impozite și găsiți cu ceva, cu orice. “Asta arată a disperare și se pare că cineva își pierde uzul rațiunii și aplică un soi de măsuri staliniste de intimidare! În numele consilierilor PNL,  doresc să precizez că niciun consilier PNL nu va ceda atacurilor și presiunilor și îi asigurăm cetățenii comunei că în continuare vom solicita explicații pentru fiecare leu cheltuit în primărie”, a conchis consilierul local al PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.