ADRIAN MIUȚESCU: “UN PARTID SERIOS NU ÎȘI EXCLUDE CEL MAI PERFORMANT PREȘEDINTE PE CARE L-A AVUT ÎN ULTIMII 30 DE ANI!”

Deputatul Adrian Miuțescu, președinte PNL Argeș, a comentat decizia de vineri a Biroului Executiv al PNL, care a propus excluderea din partid a fostului președinte, Ludovic Orban.

“”imp de 31 de ani, Ludovic Orban s-a identificat cu Partidul Național Liberal, formațiune politică căreia i-a dedicat aproape întreaga sa viață de adult. Trei decenii, Ludovic Orban a luptat împotriva avatarurilor comuniste din politica românească, de la FSN, FDSN, PDSR și PD, până la actualul PSD. A fost președintele PNL care a adus partidul din opoziție la guvernare, iar sub conducerea sa, în ultimii doi ani și jumătate, partidul a câștigat alegerile europarlamentare, prezidențiale și locale.

Atât alegerile locale cât și cele parlamentare s-au desfășurat în timp de pandemie, ceea ce a obligat Guvernul Orban să ia măsuri nepopulare, pentru a controla răspândirea virusului. Drept urmare, la alegerile parlamentare a ieşit doar pe locul doi, la 200.000 de voturi distanţă de PSD, dar cu cel mai mare procent al PNL după 1989. A format apoi o coaliţie de dreapta, pentru că a avut puterea să nu se agaţe de scaun când USR a spus că nu ȋl acceptă ca premier.

În funcțiile publice pe care le-a deținut, Ludovic Orban a dovedit că este un veritabil prieten al Argeșului. În timpul Guvernului Orban, în județul Argeș au fost demarate proiecte de infrastructură așteptate de mulți ani, cerute de investitori, care vor duce la o dezvoltare fără precedent a zonei. Ludovic Orban a fost de nenumărate ori în Argeș, aplecându-se asupra problemelor argeșenilor și onorând memoria Brătienilor.

Biroul Executiv al PNL a votat însă excluderea lui Ludovic Orban din partid, decizia finală urmând să fie luată de Consiliul Național. O astfel de decizie este una cu care niciun liberal adevărat nu poate fi de acord. Ludovic Orban a fost alături de mii de candidați ai PNL în campaniile electorale, și-a demonstrat calitățile de negociator, de om politic și a contribuit decisiv la formarea unei coaliții de dreapta dedicată dezvoltării României.

Din păcate, înlăturarea din PNL a unui om dedicat partidului se asociază și cu îngroparea speranței într-o guvernare de dreapta performantă, așa cum așteaptă românii de mulți ani. Eu încă mai am această speranță și sunt hotarat să lupt în continuare pentru o nouă politică națională liberală care să le ofere românilor șansa unei vieți mai bune”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.