Interviu cu directorul Colegiului Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung, prof. dr. Maria Magdalena Dorcioman 

Reporter – Doamnă director, acum, la început de an școlar ne puteți dezvălui care sunt principalele dumneavoastră obiective din punct de vedere al menținerii nivelului Colegiului la statutul de ”școală a elitelor”?

Prof. dr. Maria Magdalena Dorcioman, director CNDG”Ne dorim să reconfigurăm arhitectura curriculară, mai întâi a claselor a XII-a, prin transformarea colegiului în școală-pilot, conform cadrului normativ în vigoare. Acest lucru reprezintă un pas important în creșterea relevanței curriculumului pentru parcursul educațional al elevilor, în vederea unei mai bune pregătiri a tinerilor absolvenți pentru viața profesională și pentru piața muncii. Astfel, vom pune bazele unei noi didactici a situațiilor de învățare și vom centra evaluarea pe competențe și progres școlar”.

Reporter – Am înțeles că doriți să certificați colegiul ca Școală Europeană. Este adevărat?

Prof. dr. Maria Magdalena Dorcioman, director CNDG”Cu siguranță vă pot răspunde: Da! Vă mai pot spune că ne dorim să obținem certificarea colegiului cu titlul de Școală Europeană pentru a crește prestigiul acestuia în cadrul comunităților educaționale și a îmbunătăți managementul școlar. Ne vom dezvolta cultura organizațională și vom valoriza parteneriatele școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale”.

Reporter – Colegiul Național ”Dinicu Golescu” a avut mereu diverse parteneriate și a derulat proiecte importante pentru educație. Aveți noi proiecte în acest sens?

Prof. dr. Maria Magdalena Dorcioman, director CNDG”În continuare avem în proiect dezvoltarea de noi parteneriate cu organizațiile non-guvernamentale cu experiență în educație. În câteva zile definitivăm parteneriatul cu Școala de Bani BCR și Școala de Valori pentru a implementa ca școală-pilot programul de educație financiară LifeLab, cel mai amplu program de acest gen din România”.

Reporter – Vă mulțumim pentru timpul acordat și vă dorim succes în tot ceea ce v-ați propus!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.