Viceprimarul comunei Rucăr reclamat la Poliţie, Parchet, DNA şi ANI! Lăsaţi în beznă vor să facă lumină-n acte!

Un nou scandal ce a izbucnit la Rucăr.

În urmă cu aproximativ două luni în urmă s-a lăsat cu un val de plângeri penale şi reclamaţii. De această dată, la mijloc fiind o reţea electrică, ci nu aşa cum se obişnuia ca subiectul să fie cel al retrocedărilor şi defrişărilor.

Mai multe familii din „Colonia Rucăr” – zona Valea lui Maldăr, un fost şantier al SC Hidroconstrucţia SA, au fost lăsate în beznă de firma ce le furniza energie electrică, o societate comercială ce a aparţinut viceprimarului comunei Ion Pârnuţă şi care, actual, este patronată de fratele alesului local, respectiv SC Unic Rucăr SRL.

După ce scandalul a luat amploare şi a fost mediatizat, persoanele fizice au fost realimentate cu energie electrică, însă unul dintre rucărenii ce deţine în zonă o proprietate nu îşi poate desfăşura activitatea de mai bine de doi ani de zile. Totul, spune acesta, din cauza faptului că viceprimarul Ion Pârnuţă refuză să îi furnizeze energie electrică.

  „De mai bine de doi ani nu beneficiem de energie electrică la nişte spatii, deoarece Primăria Rucăr a fost deposedată (furată) de un post de transformare de către vicele Ion Pârnuţă! Deşi i-au fost achitate toate facturile, acesta opreşte curentul după bunul său plac! Domnilor din conducerea Primăriei, chiar nu vă pasă de cetăţenii acestei comune? Chiar vă este atât de frică de acest infractor? Nu o să rămână aşa!”, este ceea ce Radu Benţea a scris în data de 14 august şi pe profilul său de Facebook. Venind şi la ziarul nostru cu o sesizare însoţită de un vraf de documente din care reiese cum a ajuns să fie Ion Pârnuţă stăpân peste transformatorul ce alimenta şi alimentează cu energie electrică fosta proprietate a Hidroelectrica SA şi care a aparţinut SC Hidroconstrucţia SA până în data de 7 octombrie 2008.

Atât Benţea, cât şi Pârnuţă recunosc faptul că s-au cercat în urmă cu doi ani de zile şi că de atunci, actualul viceprimar al comunei Rucăr refuză să îi dea energie electrică. Aşa s-a ajuns în punctul în care rucăreanul a început să facă săpături privind modul prin care firma patronată de familia viceprimarului Ion Pârnuţă a ajuns să fie cea care alimentează cu energie electrică fosta „Colonie Rucăr”.

Totul porneşte de la un proces verbal de predare – primire întocmit între SC Hidroconstrucţia SA şi Primăria Rucăr, prin care se convenea cedarea amenajărilor din „organizarea socială şi tehnologică Rucăr” (branşamente şi instalaţii).

La data de 04 mai 2012, se arăta într-un act că punctul de transformare din Valea lui Maldăr alimenta cu energie electrică aproximativ 1000 de consumatori din comuna Rucăr. La ora actuală numărul celor ce au energie electrică de la SC Unic Rucăr SRL fiind de circa 10 – 12 consumatori, că nu poate să se pună problema că sunt abonaţi din moment ce sunt alimentaţi la limita legii de către SRL-ul ce deţine printr-o încrengătură de documente „organizarea socială şi tehnologică Rucăr” (branşamente şi instalaţii).

 Cert este că, la mijloc există o suverică de firme şi o grămadă de documente printre care se regăseşte şi un proces – verbal întocmit de Primăria Rucăr , ca punct de plecare, şi din care reiese negru pe alb că la data de 03 octombrie 2009 îi predă lui Ion Pârnuţă, ca reprezentant al SC Unic Rucăr SRL, cu titlu gratuit, linia electrică şi postul de transformare din punctul Valea lui Maldăr. Pentru ca în data de 3 mai 2012 să se facă un contract de comodat privind cedarea cu titlu gratuit a linia electrică şi postul de transformare din punctul Valea lui Maldăr către SC Unic Rucăr SRL.

Acte peste acte,  hotărâri de Consiliu Local date lunar (HCL 22 din 7 aprilie 2009, HCL 28 din 5 mai 2009 şi HCL 22 din 4 iulie 2009), contracte de comodat sau parteneriat (unele dintre ele reziliate) cu firme precum SC Total Electric Oltenia SA şi SC Electra Total Consulting, membră a grupului ESG.

Pe scurt proprietatea comunei Rucăr a fost plimbată de către proprietar – Primăria Rucăr, prin acte peste acte, de la o firmă la alta, din HCL în HCL, şi prin diverse contracte de comodat… astfel încât s-a ajuns în punctul în care se ştie că aparţine doar unui singur om, respectiv viceprimarului Ion Pârnuţă, care se disculpă spunând că nici nu mai este acţionar în SC Unic Rucăr SRL, deşi recunoaşte că doar de el depinde alimentarea cu energie electrică a oamenilor din fosta „Colonie Rucăr”.

„Neavând altă soluţie, le dau energie electrică pentru că nu au altă soluţie. Totul o fac din umanitate. Am reclamaţii peste tot. La Poliţie, la Procuratură, iar la şantaj nu merg cu ei. Nu am omorât oameni, nu am spart bănci. Am toate avizele, am totul legal. Acum am contract cu Eva Energi. Le dau curent electric uman, pentru că nu au altă posibilitate. Dar nu mai am curaj să bag curent unde nu au instalaţiile atestate. În post la mine nu îl bag pe el. Poate să mă reclame unde vrea. De ce nu se branşează în reţeaua Primăriei, unde sunt branşaţi şi ceilalţi. Nu este unica soluţie postul meu. Toţi vor pomană! Este o răpagă de reţea pe care ne-au dat-o nouă, pentru că îi costa mai puţin decât să o demonteze. Pe acolo mai trec încă două reţele. Una de la Hodroelectrica şi o alta. Este reţeaua care pleacă de la mine şi trece prin Colonie. Eu le dau curent, acum, ca să nu mă mai cert, să nu mă mai cânte. Eu vorbesc aşa, dar nu mai am nici o treabă cu Unic Rucăr, nici nu mai sunt acţionar în firmă.”, este ceea ce ne-a precizat viceprimarul Ion Pârnuţă.

În tot scandalul, oamenii îşi pun însă întrebări precum: „Pe ce bază a dispărut transformatorul, care a fost mutat la Pârnuţă în proprietate?  Unde sunt este cablul electric trifazat, 600 ml? De ce Primăria nu a predat, de la bun început, unei societăţi avizate?”.

Cum, necum, scandalul este de abia la început, asta până ce problema oamenilor din „Colonie” o să fie rezolvată din punct de vedere al legalităţii. Pentru că, orice s-ar spune, alimentarea cu energie electrică în zonă se face cumva la limitele legii prin tot felul de contracte şi subcontracte, prin parteneriate şi comodate, deşi unic proprietar este Primăria Rucăr, care iniţial preluase şi contractele cu CEZ Distribuţie, societate care ar fi putut să facă cu adevărat lumină în zonă, şi chiar cu acte în regulă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.