O nouă ediţie a emisiunii „România, te iubesc!” ce scoate la iveală şi jaful din pădurile Argeşului l-a determinat pe unul dintre aleşii locali câmpulungeni să bufnească într-o postare pe propriul său profil de pe un site de socializare.

„Băi jigodiilor din administraţie, din politică, din poliție, din SRI, din DNA, din sistemul judiciar, v-ați bătut joc de pădurile din România, le-ați măcelărit. Ați făcut trocuri, ați luat şpagă, ați închis ochii şi ați prădat pădurile. O țară exclusiv coruptă, aici se vede cel mai bine, în munții României. Mai devreme sau mai târziu o să vină data scadentă, o să vă vină rândul să plătiți pentru jaful pe care l-ați făcut sau la care ați închis ochii, sau pe care l-ați legalizat ori legitimat!”, este concluzia trasă de consilierul local PNL Lucian Ionescu pe profilul său de Facebook la puţin timp după ce a urmărit reportajul jurnalistului Alex Dima de la Pro TV.

Pe harta dezvăluirilor făcute de Alex Dima se regăseşte şi judeţul nostru: „Valea Rea, Argeș. Un loc cu nume predestinat. Aici s-a întâmplat unul dintre cele mai grave și revoltătoare dezastre din ultimii ani din pădurile noastre. De pe acești munți au fost rase sute de hectare fără milă. Ilegal. Argeșul ocupă un loc de frunte în topul județelor cu cele mai mari furturi de pădure. Aici, munți întregi au fost rași, iar imaginea rămasă pare desprinsă dintr-un film apocaliptic”.

Cert este că masivele defrişări au intervenit după un taifun al retrocedărilor, multe dintre ele având la bază acte hilare, pline de ilegalităţi, falsuri crase, dar cu toate acestea mulţi s-au trezit peste noapte proprietarii a sute de hectare de pădure pe care urgent au transformat-o în saci cu bani obţinuţi din vânzarea imediată sau din vânzarea lemnului în urma tăierii pădurii la ras. Şi în zona Muscelului existând destule exemple privind retrocedările, unele chiar la persoane decedate, altele în baza unor acte de domeniul penalului. Şi cu toate că s-a scris, s-a vorbit s-au făcut zeci şi sute de anchete jurnalistice nimeni şi nimic nu a deranjat sau nu deranjează aşa numitele  „mafii ale retrocedărilor şi ale lemnului”.

Sursa foto Valea Rea – Pro TV

Galerie cu fotografii din arhiva ZiarExclusiv realizate în zona Rucăr în anul 2015

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.