Ţara tuturor posibilităţilor! La Câmpulung, pe domeniul public şi privat se construiesc ilegal părţi din… restaurante!

De abia anul trecut, după mai bine de opt ani de procese între doi oameni de afaceri câmpulungeni (Ion Stelian vs Nae Căţoiu), primăria Câmpulung a recunoscut, în mod public, că deţine o suprafaţă de teren de 72 mp în centrul municipiului. Aşa s-a ajuns ca, în martie 2018, să fie dată şi o hotărâre de Consiliu prin care respectiva suprafaţă să fie introdusă în domeniul privat al municipiului Câmpulung.

Interesant fiind că pe circa 30 mp din respectiva zonă, nu se ştie dacă şi în aceeaşi suprafaţă intrată în domeniul privat al municipiului, exista şi încă există o construcţie, realizată cu ani în urmă, „fără autorizaţie de construire şi cadastru, în condiţiile legii”, după cum însăşi primarul şi secretarul Câmpulungului (exsecretarul Nicolae Ghinea) au recunoscut-o într-un alt act oficial.

Dacă până în prezent scandalul a fost unul mocnit, acum a ieşit la lumina zilei modul în care primăria Câmpulung a lăsat la voia întâmplării părţi din domeniul public şi privat al municipiului, din zona centrală, pe care culmea că s-au făcut şi construcţii cu scop de afacere, respectiv o pensiune – restaurant cu terasă.

Mai în detaliu este vorba de Pensiunea Nico Pardon, din proprietatea omului de afaceri Nicolae Căţoiu.

Potrivit actelor, Căţoiu a construit o parte din pensiunea – restaurant pe domeniul public fără a deţine cadastru, act de proprietate, închiriere sau concesiune şi nici cu autorizaţie de construire.

Prin Hotărârea de anul trecut, primăria a făcut o primă încercare de a ieşi basma curată.

Mai mult, la acea dată îşi arăta şi disponibilitatea de a solicita instanţei demolarea construcţiei ridicată ilegal pe domeniul public.

De atunci a trecut un an şi nici acum nu s-a rezolvat problema construcţiei. Şi, deşi, a ajuns să recunoască oficial ilegalitatea, principala instituţie publică din municipiu şi-a ţinut, în continuare, ochii închişi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.