La redacţie am primit o sesizare cu privire la o situaţie din cadrul unui supermarket Profi, deschis la Rucăr.

Sesizarea o vom prezenta exact cum ne-a fost transmisă prin poşta electronică. Asta după ce am reuşit să contactăm, neoficial, mai multe persoane şi să ne fie confirmate unele dintre cele expuse de cei ce ne-au transmis punctul lor de vedere.

„Devoratoarea de angajaţi”

După ce angajaţii Lidl Câmpulung s-au bucurat că au scăpat de fosta lor şefă de magazin (n.red. am putut afla că persoana în cauză a fost doar şefă de tură la Lidl, ci nu şef de magazin), deoarece îi muncea până la epuizare şi le vorbea foarte urât, mulţi dintre ei ajungând cu ambulanţa la spital de nenumărate ori, beleaua a picat apoi pe angajaţii de la Profi Rucăr. Această “devoratoare de angajaţi” nu are scrupule şi se gândeşte doar la imaginea sa în faţa şefilor, călcând pe cadavrele  angajaţilor. Angajaţii Profi Rucăr lucrează sub semnul terorii, nu li se dă aproape niciodată voie să-şi ia pauza de masă, deoarece după spusele dânsei, e mult de lucru. Apoi normal la ora 15:00 programul se termină, dar sunt ţinuţi mult peste program, ca să arate ea la şefi că şi cu personal puţin face treabă. Problema e că dacă după 2 ore de stat în plus la program dacă se cere voie să plece acasă, se face urât la ei şi sunt jigniţi, cum sunt de altfel şi în alte situaţii minore. Angajaţilor le este frică să vorbească despre asta, că şi atunci când au mai ridicat problema nu s-au luat măsuri împotriva ei, şi de frica dânsei şi-au dat demisia, cum de altfel şi-au dat-o o mulţime de angajaţi, deoarece nu mai suportau să lucreze sub un stres continuu  şi să fie şi jignite pe de asupra. Deviza ei credem că este “angajaţii?…găsim alţii nu-i problemă…”, este ceea ce se spune în sesizarea pe care am promit-o la redacţie însoţită de rugămintea semnatarilor anonimi „poate ne ajutaţi cu un mic articol, vrem ca angajaţii rămaşi şi cei ce vor veni să lucreze cu drag”.

Aşteptăm, pentru a publica, şi un punct de vedere oficial din partea celor acuzaţi de încălcarea Codului Muncii şi de rele tratamente la adresa subalternilor.

“Catre redactia Ziar Exclusiv,

Citind articolul dumneavoastra https://www.ziarexclusiv.info/dosarele-x/sub-anonimat-oamenii-se-plang-presei-angajatii-profi-rucar-lucreaza-sub-semnul-terorii/  constatam urmatoarele:

– In timp ce orice publicatie serioasa cerceteaza faptele si, inainte de a publica un material, solicita si punctul de vedere al persoanei sau institutiei care face obiectul respectivului material, redactorul care a alcatuit acest material dovedeste lipsa de profesionalism prin abdicarea de la aceasta regula jurnalistica elementara: PROFI nu a fost contactat pentru a i se cere un punct de vedere, ceea ce face ca perspectiva PROFI sa lipseasca din articol. O astfel de abordare unilaterala este defavorabila nu doar magazinelor PROFI, ci si dumneavoastra, ea ducand la pierderea credibilitatii publicatiei.

– Prin titlurile folosite (“Coruptia ucide”,”Sub anonimat, oamenii se plang presei: Angajatii PROFI Rucar lucreaza sub semnul terorii”, “Devoratoarea de angajati”) precum si prin supozitiile negative, nebazate pe fapte reale, facute in  articolul dumneavoastra, publicatia aduce un grav si nemeritat prejudiciu de imagine retelei de retail PROFI care are peste 800 de magazine si peste 14000 de angajati.

Este regretabil ca publicatia dumneavoastra isi bazeaza articolele pe anonime, stiut fiind faptul ca multa vreme dupa anii ’50 astfel de “informatii” au dus la incarcerarea pe nedrept a unor oameni nevinovati, fapt dovedit ulterior.

Mentionam ca in timp, privitor la sefa de magazin prezentata in anonima si, in consecinta, in articolul dumneavoastra PROFI a facut verificari amanuntite, nu doar prin intermediul angajatilor, ci si prin terte persoane, cum ar fi mystery shoppers, pretinsi cumparatori care sunt in realitate auditori despre care magazinul investigat nu stie ca se afla in control. Aceste verificari au relevat faptul ca angajata noastra este un bun profesionist, isi cunoaste meseria si nu tolereaza furtul si neglijenta.

Mai mult decat atat, in urma publicarii articolului dumneavoastra, departamentul nostru de resurse umane a desfasurat in regim de urgenta o ancheta cu privire la aceasta angajata PROFI. Deloc surprinzator, ancheta a confirmat ceea ce stiam deja, si am mentionat mai sus.

 Avand in vedere toate acestea, solicitam publicarea unui drept la replica in acelasi loc si cu aceeasi intindere ca si articolul denigrator la adresa PROFI, in proxima editie a pulicatiei dumneavoastra. In caz ca cererea noastra nu este indeplinita, ne rezervam dreptul de a cauta in instanta de judecata repararea imaginii PROFI.”, se arată în dreptul la replică transmis de Profi.

16 COMENTARII

 1. Buna ziua! In legatura cu cele spuse despre PROFI Rucar este necesar sa aveti mai multe puncte de vedere din partea si a celor care lucreaza acolo. Au plecat din PROFI doar cei care nu voiau sa munceasca si care gaseau metode de furt cat mai ingenioase. E usor sa denigrezi atunci cand esti patat… si ei o stiu.
  Cu respect pentru munca dumnoavoastra si a tuturor celor care muncesc!

 2. Despre Profi Rucar s-a mai vorbit in presa in 2016. Cine stie, poate o fi adevarat. Interesant ar fi un punct de vedere a sefei de magazin si a conducerii Profi.

 3. Domnul Dragos, de unde stiti ca angajatii “gaseau metode ingenioase de furt”? Acolo sunt camere de supraveghere! Angajatii erau controlati in fata camerei la iesirea din tura!
  Angajatii au plecat din cauza comportamentului sefei de magazin, nu din cauza ca nu le-a placut munca.

  • Domnule Dragoș vorbiti in deplina obiectivitate dar nu sunteti deloc subiectiv.Sunt aproximativ 20 de persoane care au plecat din Profi, acești oameni trăiesc intr-o comunitate care fiecare se cunoaște pe fiecare, faptul că catalogati ca acei oameni sunt patati nu faceti decat sa înjosit si mai rau acei oameni pe care șefa de magazin i-a înjosit atât timp cât au lucrat acolo. Cum spune doamna Elena daca se fura din magazin se luau măsuri imediate și prejudiciul ar fi fost recuperat. Imi este greu sa inteleg de ce se așteaptă recuperarea prejudiciului asa zis. S-a furat o ciocolata si a fost chemata poliția imi este greu sa cred ca ceea ce susțineti este adevarat mai ales daca sunt probe( mai ales ca sunt camere si angajați verificați la ieșirea din tură). Încă o intrebare ca vad ca sunteti informat…de ce nu au fost dați afară cei care furau ci si-au depus ei singuri demisia? Poate este alta cauza(vezi articol)

 4. Vreti sa spuneti ca toti angajatii care si-au dat demisiile au furat ca-n codru, exista dovezi împotriva lor, dar nimeni nu face nimic.Cei de la securitate dorm? Sa fim seriosi!

 5. E greu cand esti frustrat … trantesti .jignesti.ataci. in conditiile in care ti se lipește fundul de scaun si nu ajuți cu nimik … doar atunci când iti vin superiori iesi si ajuți….

 6. D-na Cristina: atunci cand esti obiectiv nu poti fi subiectiv. Nu toata comunitatea este asa cum spuneti dvs. Doar cativa. Vad ca puneti cuvinte in gura altuia. Masurile sunt in derulare doar ca mai dureaza.
  Pentru Any: nu cred ca stiti ce este un serviciu cu raspundere, nu este ca acasa. Spun ca regulamentele sunt mama organizarii in toata lumea si toti functionam dupa reguli, altfel este haos. Totusi cred ca pierd timpul.
  Nu doriti sa iesim la un gratar? Unii spun ca ma cunosc, doar suntem anonimi, nu? Sa aveti un an bun?

  • Dumneavoastra puneti “cuvinte in gura”, eu m-am referit la acei oameni care au plecat nu la comunitatea din care fac parte…citiți v-a rog cu atentie.Vad ca v-a pasa mai mult de obiectivitate si de subiectivitate , nu discutăm despre dex ci despre niște oameni.Iar răspunsul la întrebarea ati omis al scrie.

 7. Da…deci …acei mystery de care nu stie nimeni din magazin ca sunt prezenti nu poate evalua credem comportamentul sefei de magazin pe care poate nici nu au vazut-o,nici macar daca oamenii stateau peste program,ei puteau vedea doar marfa,preturile,comportamentul angajatilor fata dede clienti,de ce incercati sa mintiti si sa va scoateti acel angajat care a gresit grav. Si care furturi,v-a reclamat vreodat ca un angajat a furat si nu a.ti luat masuri sau nu a.ti vrut?…oricum aparati pe cine nu trebuie….spuneti exact ca ea…angajatii,astia mici zero…

 8. Domnule Dragos, cu tot respectul…toata lumea minte,si ea e cea dreapta…e normal sa tine ti cu sotia dvs,ca nu mai primiti ciorba calda, dar Silviana chiar e un tiran. Va pica ea si de acolo…ulciorul nu merge de multe ori la apa…

 9. …pacat ca nu cercetati,v-ati lasat intimidati de amenintari si va incredeti in minciunile celor care au avut dreptul la replica, mai mult minciuni ca sa-si scoata sefa de magazin, dar daca vroiau sa se scoata pe ei ca firma trebuiau sa ia in serios treaba asta si sa trimita pe cineva capabil si de neatins si nu impreuna cu ajutoare pentru sefa de magazin,vedeau ca e adevarat si frumos ca o firma mare se scoteau cum trebuie, nu firma este de vina…dar daca nu au oameni capabili sa conduca o asa speta….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.