Noi vom face comentarii, ci doar vom prezenta opinia unei femei din Câmpulung cu privire la situaţia în care a fost pusă fiind cu mama sa în Spitalul municipal Câmpulung, de unde a solicitat să se facă un transfer către o unitate sanitară din Capitală.

„Ea este mama mea, poate suntem şi noi de vină că nu am putut-o ajuta mai mult, dar organele competente ale spitalului municipal al oraşului C-lung nu ne ajută să o transferăm la Bucureşti, chiar dacă d-lor nu sunt în stare s-o îngrijească, mai bine o lasă să îşi numere poate orele de supravieţuire, decât să facă un bine dându-ne salvare de urgenţă acolo unde ştiu că v-a mai avea o şansă. Spuneţi d-voastră dacă în România ceva mai merge bine, poate relaţiile sus puse şi şpaga, noi pleava societăţi suntem lăsaţi să murim cu zile. Nu se poate să te rogi de un medic aproape în genunchi pt. aţi aproba o salvare. Unde s-a pomenit ca un muribund să fie primit de un medic de gardă de la un alt spital numai dacă am luat legătura şi este de acord s-o primească, altfel mori în faţa lor cu zile. Dacă o asemenea lege există în România, atunci suntem ţara nimănui, ne conduc toţi după cum le convine şi după cum li se umple buzunaru… . Poate cineva cu suflet se va ruga şi pt. noi, altceva bun nu mai avem. Sper ca să mai supravieţuiască până mâine dimineaţă şi atunci vom pleca cu ea la Bucureşti. Vă urez multa sănătate, e cea mai de preţ comoară pe care o avem, medicina din C-lung este la pământ… în mare parte, nu toţi medicii. Şi aşa au nişte saloane infecte şi urât mirositoare…”, este ceea ce o câmpulungeancă a scris în urmă cu câteva ore pe propria sa pagină de Faceebok.

Postarea a fost urmată de un val de zeci de comentarii prin care i se transmite sănătate ori în care cadrele medicale şi sistemul sanitar sunt cu vehemenţă criticate de cei ce s-au confruntat cu situaţii asemănătoare.

„Si mama s-a dus de nici un an fiind “tratată” la Oncologie”.

„Mami mâine face un an de când a plecat…. au tratat o de piatră la rinichi şi a murit de septicemie cauzată de peritonită”.

„În aceeaşi situaţie am fost noi cu mama, am dus-o personal la Bucureşti … Dar fiind tratată la C-lung, la Oncologie, periodic. Nu i-au trebuit mai mult de 5 luni jumătate să se ducă… deci, cu şpăgi foarte multe, atenţii non stop….dacă eşti tratat la C-lung… No chance!”.

„Din păcate aşa este, îţi acceptă transferul doar dacă cei unde vor să o transfere sunt de acord. Am fost și eu în aceeași situaţie cu cineva apropiat şi am fost de față când un doctor de la noi din spital încerca să facă transferul, dar nu acceptau ceilalţi (doar era weekend)… era şi doctorul foarte nervos, iar ca ultimă posibilitate a fost ca să sune pe Raed Arafat… transferul a fost acceptat în 20 minute”.

„Medicii de la Câmpulung se învârt în jurul cozii. Dacă văd că sunt depăşiti de situaţie de ce nu fac de urgenţă transferul? Pentru că nu îi interesează de viaţa oamenilor! E imposibil ca cineva în stare critică să nu fie primit la Bucureşti, daca e trimis de urgenţă cu toate actele şi cu salvarea din Câmpulung. Numai că aici se întâmplă ceea ce vedem toţi și mă doare foarte tare că şi eu am păţit acelaşi lucru cu tatăl meu”.

„Dacă nu vedeam şi nu auzeam chiar eu, la fel aş fi zis, dar din păcate acesta este sistemul… Dacă nu ţi se acceptă transferul, nu poţi face nimic tu ca medic care vrei să transferi un pacient (nu contează din ce oraş ești), decât prin anumite metode: televiziune, să îl iei pe propria răspundere (ceea ce e foarte riscant) sau prin Raed Arafat”.

„Suntem ai nimănui!! Este inadmisibil ce se petrece în acest spital, nu mai zic de mizerie, e dezastru!!! Nu este posibil aşa ceva… Mor oamenii pe capete, aceşti doctori nu au suflet, nu au inimă. Şi tot ei au gura mare, se uită la tine doar dacă le bagi milioane în buzunar!! Am fost în situaţie cu o rudă…. Cât timp nu le-am dat bani, nu au făcut nimic, ziceau că nu au ce să-i facă… când am dat banii… repede scriau câte un medicament, perfuzii etc…. RUŞINE!! Suntem o ţară de oameni răi şi fără suflet!! Mai ales în Câmpulung!! RUŞINEE!!!”.

„Prin ceea ce treci tu acum am trecut şi eu acum 2 ani cu tatăl meu din cauza incompentenţei medicilor din C-lung , l-au tratat de răceala la plămâni şi el săracul avea cancer pulmonar în stare de metastază, cu greu am ajuns la Bucureşti, dar din păcate a fost prea târziu, multă sănătate. Părerea mea este să mergeţi la Bucuresti. La C-lung se moare cu zile!.

Acestea fiind doar o mică parte dintre cele 107 comentarii făcute de câmpulungenii ce au trecut prin situaţii similare.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.