În timp ce toată planeta nu mai ştie ce şi cum să facă să se ferească de COVID-19, iar oamenii cu suflet mare nu mai ştiu cum să ajute şi cum să sprijine salvatorii din prima linie în lupta cu „supervirusul”, sunt unii ce nu hrăpăreţi care nu văd decât profitul în faţa ochilor.

Aşa s-a ajuns ca, şi la Câmpulung o simplă mască de protecţie, de unică folosinţă, să coste… 12 lei, iar o singură mănuşă din latex 1,5 lei. Dovadă stă bonul de casă de la o farmacie din zona Blocurilor Turn. Acestea fiind preţuri medii în comparaţie cu alte preţuri practicate mai ales când este vorba de alte tipuri de măşti de protecţie, ce ajung şi la 65 lei/bucata, sau de achiziţiile publice.

Un  alt exemplu de îmbuibare, de această dată din banul public, este cel al cazării cadrelor medicale, contra unor costuri suportate de stat, în unele dintre cazuri în hoteluri sub nivelul mediu de confort. Totul în timp ce există proprietari, de hoteluri şi pensiuni, dispuşi să ofere cazare GRATUITĂ, tuturor cadrelor medicale expuse riscului de infectare cu noul coronavirus şi care trebuie să-şi protejeze familiile.

Mai pe înţeles, interesant este că primăria Câmpulung a ales să sprijine financiar Hotelul Muscelul, în detrimentul ofertelor de la diverse persoane ce şi-au arătat disponibilitatea de a-şi pune unităţile de cazare la dispoziţia cadrelor medicale cu titlu gratuit.

Astfel s-ar fi făcut o considerabilă economie la buget, de 230 lei/zi x n zile, şi poate sumele respective ar fi putut să fie folosite pentru procurarea de echipamente şi aparatură medicală.

Mai mult de atât, există şi cazuri de oameni de bine ce şi-au arătat disponibilitatea de a le oferi hrană cadrelor medicale ce fac gărzi la Spitalul Municipal Câmpulung.

Ca să nu mai enumerăm aici şi persoanele care au sărit în ajutorul sistemului de sănătate publică prin donaţii de echipamente şi alte lucruri foarte necesare în această perioadă critică.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.