La finele săptămânii trecute, procurorii anticorupţie au trimis în judecată un secretar de oraş pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

„În completarea comunicatului nr. 772/VIII/3 din 12 octombrie 2019, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaților:

GHEȚA FLORIN, secretar al Primăriei orașului Gătaia, județul Timiș, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:

– luare de mită,

– trafic de influență;

două persoane fizice fără funcții publice, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada august – octombrie 2019, inculpatul Gheța Florin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma 20.000 euro pentru a o ajuta să intre în posesia unor terenuri la care era îndreptățită, dar și pentru a-și exercita influența pe care pretindea că o are față de funcționari din cadrul Primăriei Gătaia, județul Timiș, cu atribuții în derularea procedurilor de retrocedare.

Suma pretinsă de inculpat reprezenta un procent de 10% din valoarea acelor terenuri.

În același context, în data de 10 octombrie 2019, inculpatul Gheța Florin ar fi primit de la martor, în sediul Primăriei orașului Gătaia, suma de 14.000 euro, urmând ca restul de bani să-i fie remiși după rezolvarea favorabilă a cererilor de retrocedare.

În perioada iunie – octombrie 2019, pentru același motiv, ceilalți doi inculpați ar fi pretins de la martor suma de 40.000 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”, se precizează într-un comunicat al DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.