La începutul acestei săptămâni, luni, 10 octombrie a.c., la Primăria Câmpulung a avut loc întâlnirea programată de primarul Elena Lasconi cu aleșii locali pentru a fi continuate discuțiile, începute în plenul ședințelor Consiliului Local, cu privire la contractarea unui împrumut intern în valoare de 55.000.000 lei, pe 15 ani, pentru finanțarea proiectelor de investiții de interes local.

În lipsa primarului Lasconi, la întâlnire au participat: Bogdan David – în calitate de reprezentant al liberalilor din Consiliul Local, consilierii locali Iuliana Bîlea și Dorin Mirea – din partea POL, consilierul local Siviu Ciobănică și viceprimarul Constantin Țurțulea – din partea USR.

La întrebările aleșilor locali a răspuns Cornel Cojocaru, reprezentantul firmei Public Financing SRL care asigură serviciile de consultanță financiară pentru suma de 118.000 lei.

Întâlnirea a fost un nou fiasco total, consilierii prezenți plecând de la discuții nu cu răspunsuri, ci cu întrebări la întrebări!

Reprezentanții POL au precizat, prin vocea președintelui POL Câmpulung Dorin Mirea, că sunt de acord cu deschiderea unei linii de finanțare, însă nu agreează întreaga listă propusă ca investiții din banii împrumutați. Listă cuprinsă în proiectul de hotărâre pus în dezbatere publică și care ar fi fost schimbată, dar încă nu a putut să fie și prezentată la respectiva întâlnire.

Lista din anexa proiectului de hotărâre

În același timp liberalii, potrivit declarațiilor președintelui PNL Câmpulung Bogdan David, își păstrează poziția de a se abține întrebându-se ipotetic ”dacă acest împrumut  nu va fi aprobat cum se justifică cheltuiala acestor 120.000 lei (n. red. contractul de consultanță financiară) în momentul de față? Dacă Primăria Câmpulung făcea niște solicitări la băncile comerciale din România pentru a face un raport de analiză de risc sunt convins că acest lucru se făcea gratuit, așa cum se face la oricine încearcă să facă un credit”.

Un lucru este sigur, consilierii PSD nu sunt de acord cu intenția primarului Elena Lasconi de a fi contractat împrumutul, POL nu dorește credit însă este de acord cu deschiderea unei linii de finanțare, dar nu și pentru o parte dintre investițiile prevăzute în anexa proiectului de hotărâre existent, iar PNL încă mai așteaptă lămuriri pentru a decide în condițiile în care la întâlnire nu li s-au dat răspunsuri pentru că ”nu au știut dacă este credit sau linie de finanțare, au spus că alta este lista, dar nu au putut să o prezinte.”, a mai precizat Bogdan David.

Este de înțeles de la sine că poziția USR este clară pentru deschiderea unei linii de credit sau contractarea unui împrumut intern în valoare de 55.000.000 lei.

Deși în dezbaterea publică proiectul se referă clar la contractarea unui împrumut intern în valoare de 55.000.000 lei pentru finanţarea proiectelor de investiţii de interes local. Astfel că, în situația în care ceva se modifică un alt proiect trebuie pus în dezbatere publică. Un alt proiect urmat de alte și alte discuții!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.