Posturi ”cu dedicație” în Primăria Stoenești!

Bine se cunoaște că nu orice muritor de rând are șansa de a ocupa un post la stat. Tinerii cu cel puțin o facultate, cu master și cu rezultate excelente pe toată durata anilor de studiu universitar pleacă în afara țării sau își găsesc de muncă în mediul privat, pentru că de cele mai multe ori posturile vacante din organigramele instituțiilor statului nu se obțin prin concursuri corecte, ci pur și simplu se împart pe criterii politice sau se dau pe bază de grade de rudenie, prietenie ori diverse alte interese.

La prima vedere, totul pare extrem de legal și transparent, căci se fac anunțuri – vizibile doar dacă sunt căutate cu lupa, se organizează concursuri cu bibliografii stufoase și se cer condiții de participare în funcție de studiile și vechimea celor ce se știe că trebuie ”să vină” pe respectivele posturi.

Un astfel de caz ne-a fost semnalat că este în plină desfășurare la Primăria comunei Stoenești, unde mâine 10 ianuarie 2022, la ora 10.00, două persoane vor susține proba scrisă pentru ocuparea a două posturi vacante ”la birou”, în cadrul Compartimentului Financiar. Funcțiile sunt de inspector achiziții publice și inspector – operator rol, ambele clasa I, unul pentru gradul de asistent, altul pentru gradul de debutant.

Nimic nu ar fi ridicat semne de întrebare dat fiind că posturile au fost anunțate pe site-ul primăriei la rubrica ”Anunțuri” în data de 9 decembrie 2021, dar și pe site-ul ANFP, dacă nu ar fi sărit în ochi condițiile de participare la concurs și persoanele ale căror dosare au fost admise.

Sursele noastre ne-au precizat, iar multe altele ne-au confirmat, că  este vorba de soția unui șef din cadrul Primăriei Stoenești, ”om de casă al edilului”, și de fiul unui apropiat al primarului.

Mai mult, consilierii locali se pare că nu au știut că primarul Ion Marin dorește să facă angajări, pentru că nu s-a discutat acest lucru în cadrul niciunei ședințe.

Potrivit consilierului local Florin Oancea (singurul care a fost de acord să-și divulgăm numele, pentru că restul persoanelor se tem de presiunile primarului) ”posturile au fost blocate, de aceea pare ciudat faptul că nu au anunțat în ședința de Consiliu scoaterea lor la concurs. Sincer, vă spun că la câți oameni sunt în primărie nici nu era nevoie de aceste două persoane. Oricum s-au ferit să se afle. Au făcut anunțurile legale, dar nu le-au făcut vizibile. Nici eu nu am știu până acum câteva zile, când deja nu se mai primeau dosare de înscriere. Vă pot spune că în cadrul ședinței de Consiliu a fost anunțat doar un post de consilier personal”.

Sigura opoziție a primarului Ion Marin, consilierul local Florin Oancea a făcut chiar și un sondaj online prin care a dorit să afle cât de ușor se poate găsi un loc de muncă în comuna Stoenești, iar procentul pentru ”Nu” a fost de 68,6%, iar pentru ”Da” de numai 8,6 %, printre cei ce au răspuns cu ”Da” numărându-se și tatăl tânărului ce urmează a fi angajat la primărie.

Fiind vorba de organigramă și posturile nou create prezentate Consiliului Local în luna Octombrie a anului 2021 vă prezentăm un fragment dintr-o postare a consilierului local Florin Oancea din data de 22 octombrie 2021.

”Ședința de Consiliu din 20.10.2021

Au fost discutate mai multe aspecte, dar ce mi s-a părut anormal și nu am fost de acord, dl primar a venit în Consiliu să aprobăm o nouă organigramă și mai precis postul vacant lăsat de vecinul meu Gore Panțuroiu, să nu se mai încadreze paznic, ci un tractorist, ceea ce am fost de acord, dar și suplimentarea posturilor cu un consilier personal al primarului, aici nu am fost deloc de acord!

De ce nu am fost de acord cu acest post nou creat de “consilier personal al primarului”, pentru că e foarte clar, nu numai că îl avea pe dl. secretar care îl reprezenta bine și eram mereu contrat să nu zic mai mult, dar va mai apărea și un om foarte loial al primarului, care sigur va încerca să-mi taie din elan în Consiliu și pe canalele de socializare!

Să fiu sincer cu d-stră, nu a angajat 20 de ani consilier personal, îl angajează acum, din cauza asta cred că-l angajează special pentru mine, pentru a mă contra! Plus un om nou și loial poate aduce voturi și cu siguranță se pregătește de acum pentru alegerile din 2024, alegeri la care dl primar a anunțat ca va participa!

Propunerea mea era să angajeze un jurist, postul fiind vacant pentru a reprezenta primăria în instanțe, secretarul nemaiavând voie conform legii să facă acest lucru, automat nefiind necesar închiderea unui contract de asistență juridică și plata unei firme în domeniu!”, este ceea ce a scris pe pagina sa de Facebook consilierul Oancea.

Așteptăm și un punct de vedere oficial din partea reprezentanților UAT Stoenești, pentru a putea vedea cum justifică primarul localității apariția celor două posturi în organigramă și necesitatea lor, precum și cum de s-a ajuns în situația în care singurele dosare să fie ale celor de care mulți știau încă de anul trecut că vor ajunge angajați ai primăriei Stoenești.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.