Portocalele posibila sursă a îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş

12 bebeluşi au ajuns în spitalele din Argeş au ajuns la spitale din Bucureşti bebeîn ultima săptămână, iar la spitalele din judeţ apar noi cazuri de micuţi cu diaree acută.
Cauza este încă căutată de inspectorii DSP şi cei ai DSV împreună cu echipe ale Ministerului Sănătăţii, iar după ce toate sursele de apă potabilă au fost examinate atent, acum există speculaţii că sursa îmbolnăvirii micuţilor ar fi portocalele. Astfel că, echipe ale DSV verifică loturile de portocale din supermarket-uri în toate localităţile argeşene.
În acelaşi timp, DSP, prin directorul executiv dr. Sorin Hontaru, menţionează că „în ultimele 24 de ore s-au transportat doi copii la Bucureşti: un copil cu vârsta de 1 an şi o lună diagnosticat cu rotavirus la spitalul Matei Balş şi un copil cu vârsta de 9 luni, care prezenta traumatism cranio-cerebral şi sindrom febril.
Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş în ultimele 24 de ore, se încadrează în media zilnică, specifice sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei.
Situaţia existentă în acest moment în judeţul Argeş este atent monitorizată şi nu există motive de îngrijorare pentru părinţi.
În prezent, se derulează o anchetă epidemiologică în cadrul căreia, echipe formate din specialişti ai DSP recoltează probe de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, din alimente şi apă din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.