După ce cazul românului stabilit în Suedia și care a venit în țară cu plăcuțe de înmatriculare personalizate ce prezentau un mesaj anti-PSD a făcut şi face vâlvă pe toate canalele media şi în spaţiul virtual, au început să apară şi alte autoturisme ce au pe plăcuţele de înmatriculare diverse mesaje.

În seara zilei de marţi, 21 iulie a.c., pe una dintre străzile Câmpulungului a fost surprinsă în trafic o maşină marca Audi cu numere de înmatriculare personalizat, formate doar din litere.

Autoturismul cu numărul de înmatriculare „MIII CUC” a captat atenţia tuturor participanţilor la trafic, dar nu şi pe cea a poliţiştilor care în cazul românului stabilit în Suedia, cu numere de înmatriculare anti-PSD, a fost foarte operativă şi i-a întocmit șoferului dosar penal, i-a suspendat permisul de conducere și i-a confiscat plăcuțele de înmatriculare. Mai mult, în urma amplului scandal autoritățile suedeze au anunțat că plăcuțele în cauză vor fi anulate.

De precizat fiind şi că paragraful din Convenția ONU, invocat de Poliția Rutieră, care nu ar permite decât numere de înmatriculare formate din cifre și litere, a fost modificat septembrie în 2016 la solicitarea Belgiei, devenind legale și numere personalizate formate din litere.

„În acord cu articolul 49 (2) al Convenției asupra Traficului Rutier (Viena, 8 noiembrie 1968), amendamentul propus pentru paragraful 1 al anexei 2 a Convenției a intrat în vigoare pentru toate părțile semnatare la data de 19 septembrie 2016”, a declarat pentru Digi24 purtătorul de cuvânt al ONU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.