La Rucăr este mult mai uşor să dezbini oamenii decât să răvăşeşti oile. Sunt ani buni de când persistă problema majoră a lipsei suprafeţelor de păşunat, iar crescătorii locali au ajuns la mâna primăriei pentru a-şi putea continua tradiţia din moşi strămoşi.

Încă de la începutul mandatului, viceprimarul Ion Pîrnuţă a stat cu ochii pe tot ce ar reprezenta o sursă de venit, ba chiar a căutat să formeze o cooperativă prin care să ia un munte – Valea Vladului – cu o suprafaţă de peste 300 ha. Şi aşa, de atunci, anual, au existat probleme la licitaţiile ce au avut loc pentru concesionarea suprafeţelor situate în extravilanul comunei Rucăr, suprafeţe ce aparţin domeniului public, cu destinaţia de păşune alpină.

Şi în acest an, licitaţia considerată de mult prea puţini ca fiind una „corectă” este una cu probleme, pentru că a şi fost contestată pe motiv că nu s-au parcurs toţi paşii legali, precum vizita în teren.

În caz este vorba de închirierea unei suprafeţe de păşunat alpin în punctul Luţele, o suprafaţă cu probleme în ceea ce priveşte suprafaţa, deoarece una este în acte (puţin peste 263 ha) altceva în teren (74 ha).

Însă problema licitaţiei este cea a modului în care a fost organizată şi mai mult câştigată, culmea de cel care a avut oferta cea mai mică, contrar cerinţelor de a se lua cât de mult se poate. Consilierul local Gabriela Felicia Gheorghe (Găbiţa Cojocaru), rudă cu viceprimarul Pîrnuţă, a făcut de una singură licitaţia, în timp ce restul comisiei de licitaţie a tăcut mâlc de teama vreunei eventuale plângeri penale. Căci, ca şi paranteză, consiliera Găbiţa Gheorghe este cunoscută ca  „Şoşoaca Rucărului” sau „prim-reclamagoaică”.

Interesant este că în urma licitaţiei sub presiunea ameninţărilor cu DNA-ul sau Parchetul, pentru alte fapte nu cele în cauză, Primăria Comunei Rucăr pierde anual circa 66 mii lei, reprezentând diferenţa de preţ dintre oferta câştigătoare şi cealaltă ofertă depusă, dar neluată în calcul.

Mai mult, câştigătorul licitaţiei, cel cu oferta cea mai mică, de parcă primăria ar da nu ar lua, a avut parte şi de consultaţie „din partea casei” dată de vicele Ion Pârnuţă cu privire la modul în care poate scăpa de plata aferentă chiriei și garanțiilor ulterioare licitației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.