Laboratorul PCR de la Câmpulung este gata, dar nu se poate începe testarea decât după primirea avizului DSP.

Aşa cum se întâmplă în România lucrurile sunt mai mereu tergiversate de mormane de hârtii, de unele detalii neprinse în calculele iniţiale sau de factorii politici.

Deşi laboratorul Real Time PCR a primit încă de la finele săptămânii trecute undă verde din punct de vedere tehnic, acum se aşteaptă ca managerul Nicolae Alexe să înainteze către Direcţia de Sănătate Publică şi documentaţia solicitată în urma cererii de acreditare depuse la începutul acestei săptămâni. Un alt impediment în primirea acreditării a fost şi cel al unei maşini speciale pentru transportul probelor, deoarece laboratorul este în cadrul Centrului de Afaceri şi nu în incinta Spitalului Municipal unde ar fi fost destul loc şi pentru amenajarea unui astfel de laborator.

Nu comentăm de ce anume s-a dorit ca laboratorul PCR să fie făcut la celălalt capăt al municipiului şi nici de ce tocmai în curtea unei instituţii de învăţământ, dar putem spune că pentru transportul probelor s-a renunţat la ambulanţa din Spital ce transporta pacienţii la domiciliu.

Mai mult de atât, încă din momentul în care s-a început montarea echipamentului pentru testarea noului coronavirus, factorii direct implicaţi, în speţă echipa de conducere a Spitalului Municipal Câmpulung în frunte cu Nicolaie Alexe şi angajaţii DSP Argeş ar fi trebuit să ştie că acreditarea nu se face numai în urma unei cereri, ci în baza unui întreg dosar bine documentat.

Mai exact, ori managerul Alexe trebuia să-şi facă bine temele şi să pună totul pe masa DSP, ori oamenii de la DSP trebuiau să ceară dinainte, la liniuţă, documentaţia pentru acreditare.

Mai putem pune în prim plan şi factorii politici ce se bat în declaraţii şi par a avea tot interesul în a se face mai puţin decât a se vorbi.

Căci nu departe poate să fie interesul politic mai presus decât cel al muritorului de rând prin faptul că la conducerea spitalului câmpulungean este o persoană extrem de criticată mai ales de Instituţia Prefectului, dar şi că la vârful DSP este un om agreat de actuala guvernare.

Să sperăm că în cursul săptămânii viitoare, şi la Câmpulung, s-ar putea face şi primul test COVID-19 şi că o să se renunţe la lupta oarbă pentru funcţii.

Şi de abia după ce laboratorul o să fie acreditar să fie arătaţi cu degetul cei care au greşit.

Şi poate, în paralel cu începerea testărilor la Câmpulung, vor apărea şi documentele aşteptate de primăria municipiului cu privire la motivele scrise negru pe alb, care au dus la suspendarea actualului manager al Spitalului Municipal Câmpulung Nicolaie Alexe. Documente care ar avea greutate la evaluarea managerului.

Foto descriptiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.