La Câmpulung – poţi să poluezi dacă … şi sponsorizezi!!! LafargeHolcim a donat 70 mii lei pentru staţia de măsurare a calităţii aerului

În decursul ultimilor ani în atenţia tuturor a intrat cuvântul „poluare”, iar zona Holcim noaptea 1teama că aerul e infestat de cine ştie ce substanţe toxice a cuprins pe majoritatea muscelenilor, şi marea majoritate a câmpulungenilor.
Orice boală, apariţia oricărei stări de rău a fost pusă pe seama poluării, ba chiar şi creşterea numărului de cazuri de cancer a fost pusă tot în seama miilor de tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase depozitate pe fosta platformă ARO Câmpulung, ba mai mult de vină au fost şi istoricele cianuri, dar şi TIR-urile care transportă deşeuri radioactive la Ecolavol – Holcim – Valea Mare Pravăţ, şi nu în ultimul rând „ceaţa” de pe Mateiaş ce învăluie noaptea fabrica de ciment LafargeHolcim.
Încă de anul trecut, o asociaţie musceleană a început demersurile pe lângă aleşii locali câmpulungeni pentru a fi achiziţionată o staţie de măsurare a calităţii aerului, staţie pentru care chiar şi în bugetul local al municipiului pentru anul în curs s-a prins suma de 250 mii lei. Ceata de deasupra Carierei Holcim!
Mai mult, din surse de încredere am putut afla că, posibil pentru a-şi spăla din păcate, după ce a făcut mai multe donaţii la spital, LafargeHolcim a donat doar suma de 70 mii lei pentru staţia de măsurarea a calităţii aerului, în condiţiile în care pentru a arăta că nu sunt poluatorii a circa jumătate din Muscel ar fi putut oferi ei respectiva staţie.
Totodată cu tot cu sponsorizarea LafargeHolcim, în conturile asociaţiei se regăsesc 135 mii lei, adunată cu suma din bugetul Câmpulungului, de 250 mii lei, s-ar face de 385 mii lei. Bani de la Fabrica de Ciment, primăria Câmpulung şi diverşi oameni de afaceri musceleni. Flori in jurul Ecovalor!
Este de subliniat că unul dintre municipiile care beneficiază de sistem pentru monitorizarea calităţii aerului este Braşovul, unde s-au montat patru staţii în patru puncte diferite şi panouri pe care datele culese sunt afişate în văzut tuturor. Interesant este că investiţia nu a fost nici din sponsorizările potenţialilor poluatori economici, nici din bugetul local şi nici din profitul patronilor, ci pur şi simplu s-a apelat la accesarea de fonduri europene. Investiţia ridicându-se la un total de 310 mii lei (sub suma deja existentă la Câmpulung), în care cuprinse au fost costurile celor patru panouri, de 70 mii lei, şi preţul celor patru staţii de culegere a datelor, respectiv 240 mii lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.