La începutul acestei săptămâni, publicaţia judeţeană Impuls de Argeş a dezvăluit informaţii ţinute la mare secret de oamenii legii, privind o anchetă în derulare a DIICOT ST Piteşti.

Ancheta vizează doi poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung.

Potrivit sursei mai înainte amintite, cei doi poliţişti câmpulungeni sunt anchetați de procurorii DIICOT pentru că au întreținut relații sexuale cu minore, iar dosarul se află încă în cercetare.

Materialul, semnat de jurnalistul Adi Ilinca, ridică mari semne de întrebare faţă de transparenţa de care dau dovadă cele mai importante instituţii ale statului, instituţii ce ar trebui să respecte legile în vigoare şi să apere interesele oricărui muritor, dar şi mai multe semne de întrebare legate de integritatea oamenilor în care trebuie să ai încredere că te apără de infractori, proxeneţi, hoţi sau alte categorii antisociale.

Ştirea că doi poliţişti sunt cercetaţi pentru nişte chestiuni extrem de delicate, dar că aceştia îşi continuă nestingheriţi activitatea este revoltătoare, mai ales din punctul de vedere al zvonurilor care de ani buni tot circulă prin Câmpulung cu privire la prieteniile dintre oamenii legii şi cercurile interlope. Sau ca să cităm din folclorul local „În acvariul de la Câmpulung peştii sunt ocrotiţi de pescari”, existând mari suspiciuni că aşa zişii „pescari” sunt la rândul lor protejaţi de actuali şi foşti şefi din cadrul Poliţiei argeşene şi locale.

De la ştirile pe surse, până la zvonurile locale şi până la ieşirea la iveală a adevărului este o cale extrem de lungă şi numai un comunicat oficial poate face lumină în hăţişul de informaţii transmise de-a lungul şi de-a latul Râului Târgului, râu care nu poate spăla de păcate, dar nici nu poate acuza pe nedrept. Cert fiind că bârfele nu apar fără a avea măcar un sâmbure de adevăr şi că undeva la mijloc este o problemă.

Căci la fel de uşor, nişte proxeneţi sau nişte traficanţi de substanţe interzise supăraţi pe oamenii legii pot aduce diverse acuzaţii, ce-n mod clar trebuie verificate, la fel cum şi printre oamenii legii pot exista nişte indivizi ce cad victime propriilor orgolii sau dorinţe şi, astfel, ajung să calce strâmb. Pentru că zicala cum că “nu există pădure fără uscături” ne pune pe gânduri.

Cert fiind că, Poliţia Municipiului Câmpulung are o problemă. O problemă de imagine, o problemă internă sau, pur şi simplu, o problemă în a-şi gestiona proprii oameni şi de a ţine sub control tot ceea ce se petrece la nivel local în „suburbiile” cercurilor interlope.

Pentru că aproape toţi câmpulungenii ştiu cine face regulile în trafic, de cine trebuie să se ferească şi cine le-ar putea distruge viitorul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.