În urma cererii formulate de un câmpulungean, în data de 28 aprilie 2023, instanţa Tribunalului Argeş a dispus anularea a două hotărâri ale Consiliului Local al Municipiului Câmpulung, respectiv: HCL nr.149 din 30 iunie 2022 privind aprobarea studiului de fezabilitate, a devizului general şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Sistem de supraveghere video şi dispecerat în municipiul Câmpulung” şi HCL nr.184 din 31 august 2022 privind respingerea plângerii prealabile înregistrate de un câmpulungen la Primăria Municipiului împotriva HCL nr.149 din 30 iunie 2022.

La inițiativa primarului Elena Lasconi, în anul 2022 firma Silva Sistems IT & Security Solutions SRL, din Constanţa, a întocmit documentația pentru un proiect cu o posibilă finanțare din fonduri europene, cu o valoare totală a investiţiei sumă de 15.487.171,70 lei, din care construcţii + montaj, 3.426.010 lei.

Potrivit proiectului de monitorizare video, trecut şi de votul Consiliului Local al Municipiului şi contestat în instanţă de un cetăţean, primarul doreşte ca în municipiul Câmpulung să fie montate 380 de camere de supraveghere într-un număr de 215 locaţii, dintre care 89 camere video de înaltă rezoluție, plus 81 de difuzoare pentru comunicare publică și alte sisteme.

De subliniat este şi faptul că încă de la început au existat voci care au criticat decizia aleşilor locali de a se monta un sistem de supraveghere complex şi extrem de scump, mult supraevaluat la capitolul costuri, dar numai un sigur om a avut curajul de a ataca decizia aleşilor locali pe motiv că realizarea unui sistem de monitorizare video și audio în municipiul Câmpulung, prevăzut cu sute de camere de supraveghere și câteva zeci de difuzoare pentru comunicare publică, încalcă legislația ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal.

În primă fază, câmpulungeanul a contestat hotărârea chiar la Consiliul Local fără sorţi de izbândă, fapt pentru care a mers mai departe şi a atacat ambele hotărâri în instanţa de judecată, obţinând o primă victorie. Municipalitatea având acum posibilitatea de a face recurs.

În acelaşi timp se mai poate spune despre câmpulungeanul contestatar că este unica „opoziţie” care stă precum ghimpele în coasta primarului Elena Lasconi. De amintit fiind că acesta a mai cerut instanţei de judecată şi anularea HCL privind contractarea împrumutului de 55 milioane lei, a apărut ca parte (respinsă de instanţă) şi în cazul Bulevardului „Pardon” şi, de asemenea, este singurul care i-a formulat reclamaţii la DNA primarului Elena Lasconi.

Motivarea finală a câmpulungeanului în intervenţiile sale legate de subiectul monitorizării video a municipiului fiind:

„Eu refuz să trăiesc în lumea din 1984 a lui George Orwell

Sau în lumea lui Putin din 2022.

Ori China…

Se pare că doamna Lasconi Valerica, primar, şi Consiliul Local Câmpulung, prin asemenea măsuri, doresc altceva.

Prin plângerea prealabilă, pe care le-am înaintat-o, le-am propus să meargă să trăiească ei acolo şi să ne lase nouă LIBERATATEA aici!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.