În primăria Câmpulung se lucrează la proiectul de buget 2016, dar nu se ştie dacă va cuprinde şi sume pentru pomenirea… morţilor

Am intrat într-un nou an, anul 2016, an electoral, în care o mână depsd campulung politicieni hămesiţi îşi doresc să pună mâna pe putere. Cu alte cuvinte să prindă ciolanul aproape gol al Câmpulungului pe care se mai află ceva zgârciuri lăsate de haitele flămânde perindate prin politica locală.
În ultimii douăzeci de ani, Câmpulungul a rămas fără industrie, iar uşor uşor a ajuns să aibă parte de cel mai slab Consiliu Local. Un plen greu de stăpânit de un viceprimar văzut peste noapte primar, aşa cum a fost şi este Liviu Ţâroiu.
Câmpulungul pare a fi încă bântuit de fantomele trecutului doar enumerând câteva din marile „realizări” ale foştilor conducători: moartea ARO, decesul EMC, dispariţia prematură a Combinatului de Fibre, etc. În acest nou an, cel mai probabil, va avea loc o altă înmormântare, aceea a megaproiectului Kretzulescu, aflat într-o comă profundă de aproape un an de zile. De asemenea, tot în comă sunt şi mare parte din drumuri, mai ales din poduri, şi aproape de a-şi dormi somnul cel de veci se află multe dintre clădirile de patrimoniu din municipiu, prima pe lunga listă fiind Casa de Cultură „Tudor Muşatescu”. cctm
Şi fără a mai enumera morţii şi a pregăti parastase şi înmormântări putem spune că în aceste condiţii se lucrează, astăzi, la bugetul pe 2016, un buget care trebuie să refacă cele două parcuri distruse, să transforme fosta Piaţă Grui într-unul dintre cele mai moderne locuri de joacă acoperite, să returneze la fondurile europene circa două milioane de euro duse pe lămpi de iluminat de lux, pe săpături arheologice, pe spoiala chioşcului de fanfară etc.
În cele din urmă o să avem un proiect de buget, un proiect buget la care încă se lucrează, care urmează a fi supus dezbaterii publice şi care va ajunge într-un final pe masa aleşilor locali. Un buget în care rămâne de văzut dacă vor fi cuprinse şi sume necesare pomenilor, nu electorale, ci pentru pomenirea morţilor enumeraţi mai la-nceput.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.