În a doua zi de Rusalii, întâlnire de taină la primăria Rucăr! Miza: un munte!

Luni, 8 iunie a.c., în zi liberă pentru tot românul, Primăria Rucăr şi-a deschis larg uşile (care conform tradiţiei zilei trebuiau unse cu usturoi pentru a păzi instituţia de rele şi ghinion) pentru o întâlnire privată a viceprimarului Ion Pârnuţă.

Potrivit surselor noastre, vicele Pârnuţă s-a folosit de  un angajat din subordine ca să dea telefoane în stânga şi în dreapta, pentru a-i invita pe o parte dintre ciobanii rucăreni la discuţii pe tema constituirii unei cooperative sau, mai bine spus, a unei asocieri a crescătorilor de animale din comună.

Un lucru benefic, ar spune mulţi dintre cei ce au luat parte la întâlnirea cea de taină din ziua de după Rusalii, dar cu ceva scopuri ascunse dacă e să ne luăm după modul în care a fost organizat totul.

Conform celor aflate de noi, secretomania din jurul adunării, în ziua când toată suflarea era liberă şi nici un nepoftit nu avea ce să caute cu altă treabă prin primăria Rucăr, ascunde interesele celui de-al doilea om din comuna musceleană de a stăpânii, prin interpuşi, pe viitor, un munte. Şi aici este vorba de Muntele Valea Vladului, scos recent la o licitaţie ce nu mai are loc din cauza … pandemiei rucărene de înavuţire pe seama statului. Căci, aşa cum bine se cunoaşte, la Rucăr, retrocedările, concesionările, defrişările, au avut în spate valuri de nereguli.

Ca şi-n trecut, şi în cazul de faţă este vorba tot de „afaceri” cu statul, Muntele Valea Vladului fiind printre singurii rămaşi în administrarea primăriei Rucăr şi vizat de cei mai mulţi pentru subvenţiile de la Uniunea Europeană.

Subiectul este unul departe de a fi încheiat, iar amănuntele sunt foarte multe fapt pentru care îl întrebăm public pe primarul comunei Rucăr, Ionel Dulamă:

De ce se tot amână organizarea licitaţiei pentru Muntele Valea Vladului?

Dacă a avut cunoştinţă de întâlnirea pe care viceprimarul a avut-o cu o parte dintre fermierii rucăreni?

Dacă era normal ca în zi liberă să se organizeze o întâlnire în sediul primăriei şi fără a fi anunţată public?

Ca sfat, pe viitor nu ar strica să fie invitat un reprezentant al DNA ca preşedinte al comisiilor de licitaţie sau al Comisiei de Fond Funciar, căci poate numai aşa nu vor mai exista nici nereguli şi nici tot feluri de interese personale ori de grup.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.