„Flamă” s-a reaprins! După ce a apărat sistemul sanitar din România, acum atacă dur birocraţia legată de modul în care Crucea Roşie împarte donaţiile răniţilor din „Colectiv”

Deşi a solicitat să fie lăsat o vreme să-şi „lingă rănile”, artistul trupei catalin scanteie (1)Hatemode, Cătălin (Flamă) Scânteie a revenit în mediul virtual cu un comentariu foarte critic la adresa celor de la Crucea Roşie. Basistul trupei rock nu poate fi decât felicitat pentru curajul de a spune încă o dată lucrurilor pe nume, deşi astfel de provocări ar trebui să nu existe. Însă, după cum bine se poate concluziona, cei ce au trecut prin infern reuşind să supravieţuiască tragediei „Colectiv” sunt, acum, puşi să se lupte cu morile de vânt ale birocraţiei. Cătălin Scânteie este unul dintre puţinele victime „Colectiv”, care a găsit puterea de a-şi expune public nemulţumirile, chiar dacă în astfel de momente ar fi avut nevoie, mai mult ca oricând, în primul rând de linişte.
Nu vom face mai multe comentarii, căci ar fi de prisos în comparaţie cu cele scrise de artist în mediul virtual.
„CAZ BIZAR cum numai în România se poate!
* românul se pricepe de minune la “plimbat hârtii”
În urmă cu mai bine de o lună, la scurt timp după tragedia din Colectiv, o anumită televiziune, căreia îi mulţumim şi pe această cale, a făcut un “teledon” unde pe bază de SMS-uri s-au donat sume importante de bani, atât pentru cei răniţi, cât şi pentru familiile celor decedaţi în incendiul de la Clubul Colectiv.
De campanie s-a ocupat şi, încă, se mai ocupă, dar prost, din păcate, CRUCEA ROŞIE. De ce spun “prost”, deoarece în acest moment, noi, cei care am trecut prin clipele de groază, întâmpinăm mari dificultăţi în a accesa fondurile.
Mai exact suntem puşi să completăm, semnăm, să facem rost de zeci de acte care să ateste (culmea) ce sumă de bani ne-ar trebui pentru vindecare şi recuperare. Da, da, aţi înţeles bine, de parcă noi am putea aprecia şi evalua valoarea acesteia şi timpul necesar vindecării.
Mai exact, dacă am solicita de pildă X lei care s-ar înmulţi cu Y răniţi / familii, s-ar ajunge la o Z sumă. Corect?
Toate ca toate, dar ce se va întâmpla dacă suma finală va reprezenta doar 25% din fondurile strânse? Ce se va întâmpla cu restul de bani donaţi prin SMS? Unde se vor duce aceştia şi pe ce criterii?
DE CE NU SE PROCEDEAZĂ LA FEL CA ÎN CELELALTE CAZURI, CÂND RĂNIŢII AU PRIMIT O SUMĂ FIXĂ ŞI RUDELE CELOR DECEDAŢI, DUBLUL ACESTEIA?
Şi nu în ultimul rând…
DE CE SUNTEM PUŞI SĂ CEREM CEVA CE DEJA NI S-A DAT / DONAT?
Să fie clar pentru toată lumea, nu dorim să băgăm mâna în buzunar nimănui. Ceea ce ne irită, este modalitatea prin care, în acest moment, cei de la CRUCEA ROŞIE încearcă să gestioneze banii noştri, punându-ne cumva beţe în roate prin tot felul de scheme, tertipuri care se “traduc” oficial în “acte”.
Înţelegem că îţi pot păstra un anumit procent pentru cheltuieli, logistica şi altele, dar de ce vor ca noi să evaluăm starea în care ne aflăm?
Să întrebe medicii, dar chiar şi aşa, din cazurile de până acum relatate şi în presă, s-a constatat că azi poţi fi “bine – merci”, cu o stare a sănătăţii favorabilă spre bună, iar mâine totul poate lua o turnură nefericită.
Aşadar… stimaţi domni de la CRUCEA ROŞIE, nu vă dorim nici măcar o secundă să aveţi parte de momentele pline de groază şi suferinţă prin care am trecut până acum şi încă mai trecem.
Încercaţi vă rog să ne uşuraţi calea spre vindecare, simplificând la maxim procedura de împărţire a fondurilor strânse, cum s-a întâmplat în celelalte cazuri.
Mulţumim!” , este apelul pe care Cătălin Scânteie îl face pe Facebook.
Este de-a dreptul sfidător modul în care sunt tratate de „Crucea Roşie” victimele tragediei „Colectiv” sau chiar şi alte persoane ce au nevoie de ajutor. Dacă bine ne amintim, Crucea Roşie, alături de o televiziune naţională s-au implicat în campania „Nouă ne pasă”, o campanie la care au răspuns pozitiv foarte mulţi oameni de bine şi care au încercat să se şi implice din exterior pentru a ajuta. Însă, din câte se poate constata Societăţii „Crucea Roşie Română” îi pasă, îi pasă de problemele birocratice, probleme ce în scop, tot caritabil, ar fi trebuit să le rezolve. Adică, să fie găsit acel grup de oameni, din cadrul Crucii Roşii, din cadrul Asistenţei Sociale, care să se ocupe de hârtii. Dar cum în România cel mai cunoscut sport este „slalomul prin instituţiile statului”, atunci la ce ar trebui să ne aşteptăm?!
Noi le dorim soţilor Sanda şi Cătălin Scânteie însănătoşire grabnică şi multă linişte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.