EXCLUSIV la „Exclusiv”! Control de amploare pe „moşia” Obştei Moşnenilor Dragosloveni – „zeci de mii de cioate” găsite în numai două zone de pădure

În data de 19 noiembrie 2015, pe raza comunei muscelene Dragoslavele aupadure rucar 4 început controale de amploare la „mafia defrişărilor” ce s-au lăsat cu ridicarea de către cei 115 poliţişti participanţi la operaţiune, a unui autoturism, a 18 căruţe, 23 de drujbe, 7800 euro şi 6.000 lei au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor efectuate în zona Muscel. În acelaşi timp 9 persoane arestate, 7 sub control judiciar, lucru dispus de magistraţii câmpulungeni.
După câteva zile de linişte, vineri, 4 decembrie 2015, alte echipe de cercetare din cadrul Poliţiei şi a Gărzii Forestiere Ploieşti au dat năvală pe moşia Obştei Moşnenilor Dragosloveni, de această dată pentru a evalua pagubele. Mai exact de a inventaria, în teren, numărul cioatelor rămase neacoperite de pământ în pădurile ce aparţin moşnenilor dragosloveni.padure zona rucar
Neoficial, dar din surse de încredere am aflat că la prima vedere „sunt zeci de mii de cioate, e dezastru, se inventariază cioatele din zonele Valea Hotarului şi Olăneasca”, este menţiunea făcută de sursa noastră.
Totodată am putut afla că „operaţiunea cioata” va dura mai multe zile urmând a se vedea dacă acţiunea începută la Dragoslavele va fi continuată şi pe raza localităţilor Rucăr – Dâmbovicioara, unde mare parte din cioatele rămase după defrişarea a mii de hectare de pădure au fost pur şi simplu îngropate pentru ca urmele să fie şterse.
În decursul timpului, personal, am scris zeci de articole care evidenţiau jaful făcut în pădurile Muscelului şi personajele care au fost direct padure rucar 6implicate. De cele mai multe ori s-au găsit şi unele persoane, mai ales din Rucăr, ce au făcut plângeri penale, sesizări pe la mai toate instituţiile statului, însă tăcerea s-a aşternut peste vraful de hârtii, deja astupate de un strat generos de praf. Timpul, mai precis ultimii şase – şapte ani, a făcut ca şi persoanele implicate (în a arăta cu degetul spre meganeregulile din capitolul retrocedări via defrişări pe culoarul Lereşti – Dragoslavele – Rucăr – Dâmbovicioara) au fost reduse la tăcere, se aude că prin diverse căi mai mult sau mai puţin ortodoxe.
Dacă în Obştea Moşnenilor Dragosloveni s-a intrat în forţă găsindu-se, pentru moment, şi o mână de vinovaţi, posibil ca „operaţiunea cioata” să se extindă, iar dacă ajunge-n Rucăr e chiar jale.
padure rucar 2În articole viitoare vom reveni nu numai cu amănunte despre acţiunea ce acum este în plină desfăşurare la Dragoslavele, ci şi cu ceea ce s-a scris începând din 2009 până în prezent despre jaful din zona Rucăr sub mărci de renume zonal, precum „Sulică” şi „Titi Flocea”. Două nume sonore ce au instrumentat perfect jaful din zona Rucăr, unde se încearcă acoperirea oricărei urme a drumului retrocedare – defrişare prin vânzarea către n cetăţean german, ce ajutat de conducerea Obştei Moşnenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni a reuşit să devină chiar şi moşnean cu acte în regulă. Pentru că, este de subliniat, că şi în cadrul OMRD este mai mult decât jale.

Revenind la „operaţiunea cioata”, ce se desfăşoară la Dragoslavele în aceste zile, normal ar fi să nu fie traşi la răspundere numai „găinarii”, ci să se găsească mahării aflaţi la baza jafului din marea parte a pădurilor Muscelului. Totodată n-ar fi rău să fie luate la puricat şi niscavai averi şi văzut cum de unii ce n-au prea avut nici măcar venituri până acum ceva ani, acum au mai mult decât le-ar fi necesar să cheltuiască în cam zece vieţi.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.