La împlinirea unui an de mandat, primarul social – democrat al municipiului Câmpulung, Liviu Ioan Ţâroiu, îşi poate trece în lista realizărilor şi modul în care a „furat” aproape 1000 de metri pătraţi din domeniul public al zonei centrale.

La ora actuală şeful Executivului din primăria Câmpulung, împreună cu aleşii locali ce au ridicat mâna la comanda sa, pot invita la următoarea şedinţă a Consiliului Local, de  joi – 29 iunie 2017, şi procurorii DNA pentru a fi de faţă când îşi recunosc vina de a da o suprafaţă reală de aproape 2500 mp ca fiind una de numai 1450 mp (trecută aşa în actele admise de ei ca fiind corecte acum un an).

Cu alte cuvinte, ori suprafaţa centrală a municipiului Câmpulung s-a mărit peste noapte, ori totul s-a făcut în cunoştinţă de cauză, dat fiind că la acea dată ZiarExclusiv.info a făcut publică măgăria, însă nu s-a luat nici o măsură. Ba mai mult redactorii ziarului au fost trimişi să măsoare zona cu rigla pe motiv că au halucinaţii.

Şi cum suprafaţa reală era şi atunci, ca şi acum, de circa 2500 mp, ci nu de 1450 mp cum apărea în actele primăriei din iunie – iulie 2016, iată că la ora actuală metri pătraţi lipsă au reapărut, oficial, în actele primăriei Câmpulung.

Adică, la numai un an distanţă, iunie 2017, primăria îşi recunoaşte colosala greşeală şi redactează un caiet de sarcini în vederea unei asocieri în participaţiune pentru aceeaşi suprafaţă existentă în teren ca anul trecut, dar nu de 1450 mp, ci de … 2498 mp, reali existenţi.

Pe scurt: În anul 2016, pentru o perioadă de 9 zile (16 – 24 iulie 2016), primăria a dat spre folosinţă gratuită suprafaţa din Piaţa Primăriei şi o bună parte a domeniului public din zona centrală, ca fiind „suprafaţa de 1.450 mp” unei firme din Târgovişte, pentru organizarea Zilelor Municipiului Câmpulung. Respectiva firmă având obligaţia să aibă cheltuieli de 21 mii euro cu organizarea a două zile de spectacole. Totodată beneficiind gratuit de energie electrică şi apă potabilă, dar şi de curăţenie la locul faptei.

Anul acesta, exact aceeaşi suprafaţă care în 2016 avea în actele primăriei şi contractul de asociere doar 1450 mp, are nici mai mult nici mai puţin de 2498 mp. Din schiţele anilor 2016 şi 2017 reieşind clar că este aceeaşi suprafaţă, dar cu alte dimensiuni!!!

De aici şi concluzia că anul trecut s-a dorit „un profit” pe spinarea câmpulungenilor, „profit” de care ar fi putut beneficia numai persoana care a şi semnat contractul de dare în folosinţă gratuită a respectivei suprafeţe mult diminuată în acte şi mult mai mare în realitate. Şi nu se poate spune că nu a ştiut, pentru că presa locală a tot scris şi a tot obiectat, însă lucrurile de abia în acest an par a fi recunoscute oficial.

Totodată e de precizat că în acest an, când suprafaţa existentă e cea reală, preţul de pornire al licitaţiei de oferte, pentru cei ce doresc să se asocieze cu primăria pentru organizarea Zilelor Municipiului Câmpulung, este de 105.800lei cu TVA (circa 23 mii euro).

AICI! Articolul pe care ZiarExclusiv.info l-a scris acum un an cu privire la suprafaţa din acte şi suprafaţa reală a ceea ce primarul a dat din domeniul public spre folosinţă gratuită. Suprafaţă mai mare în realitate şi mult micşorată în actele din contractul de asociere şi care a mai fost şi subînchiriată la preţuri de două – trei ori mai mari decât cele ale primăriei.

În concluzie: DNA, QUO VADIS! Primarul Ţâroiu şi consilierii săi locali recunosc, public şi cu acte, cum au „furat” 1000 mp din centrul Câmpulungului! Şi procurorii chiar nimic, nimic?

 

1 COMENTARIU

  1. Normal că se poate, doar e primar PSD, trebuie sa fie la moda cu dosar facut de DNA, asa se intra cu adevarat in partidul acesta, esti cercetat penal sau de dna esti numai bun de PSD!
    De un an de zile nu s’a intamplat nimic in Clung, probabil cateva sute de mii de euro prin buzunarele primarului si ai sai discipoli!
    O zi buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.