Din declaraţiile unor persoane ce veghează starea de sănătate a românilor „apa, săpunul şi vacanţa…”, cam acestea ar fi principalele măsuri care s-ar putea lua împotriva virusului gripal ce a dus la declararea oficială a epidemiei la nivel de România.

La nivel naţional s-au înregistrat 54 de morţi din cauza gripei şi încă autorităţile judeţene şi cele locale caută modalităţi de a face faţă epidemiei de gripă, devenită oficială astăzi, prin vocea ministrului Sănătăţii.

Cu toate acestea, vaccinul antigripal lipseşte din farmacii, din stocul medicilor de familie şi cu totalitate din cabinetele medicale şcolare. Demonstrându-se că dozele existente încă din toamna anului trecut au fost insuficiente, mai ales în condiţiile în care în ultimele trei săptămâni cei ce au mai găsit o doză de vaccin antigripal au ales să se vaccineze urgent.

Copiii, în unităţile de învăţământ, sunt puşi să meargă la cursuri dotaţi cu un set complet de „măsuri antigripale”, respectiv măşti, spirt, şerveţele umede, etc.

Şi de parcă teama de virusul antigripal, chiar şi cadrele medicale din şcoli, plătite regeşte din bani de la bugetul local, au început să facă unele controale prin sălile de clasă. Căutând nu numai… virusul gripal, dar şi păduchi. Nefiind încă date oficial nici statisticile privind numărul cazurilor de varicelă, sau alte boli ale copilăriei înregistrate în această perioadă în şcolile argeşene.

Cu alte cuvinte DSP Argeş pare să doarmă bine şi adânc, sub aripa protectoare a prefectului Emilian Dragnea, prea neinteresat să solicite, cel puţin, emiterea unor comunicate oficiale privind  situaţia la nivel judeţean şi la măsurile care au fost luate punctual şi de fiecare instituţie în parte.

La această oră, ştiindu-se din surse de la nivel naţional că fiecare director de instituţie de învăţământ va decide dacă elevii vor lua vacanţă mai devreme, deşi mai sunt doar două zile până la vacanţa intersemestrială.

 Cursurile vor fi suspendate în cazul în care absenteismul se ridică la un procent de peste 20 de sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.