Din seria „criminalii pădurii” – Acum, mii de cioate sunt inventariate în zona Dragoslavele

După arestările în dosarul „mafia lemnului din Dragoslavele”, de o padure 1săptămână echipe mixte, de la Poliţie, Garda Forestieră şi Ocolul Silvic din cadrul Obştii Moşnenilor Dragosloveni, au luat la pas toată zona în care s-au făcut tăieri de pădure ilegale.
De amintit că în dosarul mafiei lemnului din Dragoslavele au fost reţinute nouă persoane: Lideraş Burulea, Vasile Crinu Onică, Ion Furdui, Constantin Cristian Coşcodaru, Jan Grancea, Costinel Petruţ Furdui, Ion Răduţă, Ionuţ Ciopleiaş şi Robert Constantin Fieraru. În timp ce alte zeci de persoane, printre care se numără pădurari şi proprietari de gatere, au fost puse sub control judiciar.
Echipele oamenilor legii, împreună cu pădurarii Ocolului Silvic Dragoslavele inventariază toate cioatele ce sunt găsite pe sutele de hectare de pădure din zona Dragoslavele până la limita cu satul Nămăieşti – Valea Mare Pravăţ, suprafeţe împădurite aflate în proprietatea Obştii Moşnenilor Dragosloveni.
Potrivit informaţiilor pe care le-am putut obţine până în prezent, au fost găsite mii de coate, care au fost măsurate, fotografiate şi inventariate strict, urmând ca ancheta să se extindă pe o suprafaţă mult mai mare. Jaf de proporţii s-a făcut mai ales în zona Valea Hotarului, unde numărul cioatelor este foarte mare.
La ora actuală, mai există zvonuri că astfel de verificări vor fi extinse şi pe zona Rucăr, pe proprietatea Obştii Moşenilor Rucăreni şi Dâmbovicioreni, dar şi în zona Izvoarele Dâmboviţei, precum şi pe întreaga suprafaţă de pădure ce a aparţinut statului român şi a fost pusă la dispoziţia primăriei Rucăr pentru a fi retrocedată.
Foarte posibil ca verificările de la Dragoslavele să fie doar începutul unei ample anchete despre cum au dispărut mii de hectare de pădure, nu numai prin retrocedare, dar şi prin raderea ei de pe faţa pământului. Numai că, în spate stau nume grele, oameni de faceri ce şi-au clădit imperii, dar şi politicieni de la nivel înalt. Şi este destul de greu de crezut că adevărata mafie a lemnului din zona Muscelului va fi scoasă la iveală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.