Miercuri, 28 iunie a.c., oamenii legii au descins la mai multe adrese ale unor persoane bănuite de activități ilegale în domeniul silvic.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și cei de la Direcția Operațiuni Speciale au efectuat un număr de 36 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Braşov, la persoane bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi desfășurat activități ilegale în domeniul silvic. Timp în care poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au efectuat 11 percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane fizice și la sediul unei societăți comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în comunele argeşene: Davidești, Vulturești, Stoenești și Valea Mare Pravăţ.

„La data de 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează 36 de percheziții la domiciliile unor persoane bănuite că, în perioada 2016 – 2017, ar fi desfășurat activități ilegale în domeniul silvic, pe raza județului Brașov.

La finalizarea perchezițiilor, vor fi  puse în executare 43 de mandate de aducere.

Activitățile se desfășoară cu sprijinul Serviciului Județean Anticorupție Brașov și al Serviciului Regional de Poliție Transporturi.

În activităţi sunt angrenate şi efective de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi și Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.”, sunt datele oficiale date publicităţii de către IGPR cu privire la descinderile ce au avut loc în judeţul Braşov.

Totodată, Poliţia Română, a precizat cu privire la descinderile din judeţul Argeş că „La data de 28 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și cei de la Direcția Operațiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza comunelor Davidești, Vulturești, Stoenești și Valea Mare, județul Argeș.

Perchezițiile sunt efectuate la locuinţele unor persoane fizice și la sediul unei societăți comerciale bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din cercetări a reieşit că, în perioada  2015 – 2017, cei în cauză ar fi tăiat ilegal și sustras aproximativ 140 de metri cubi de material lemnos.

Ulterior cei vizați ar fi folosit documente de însoțire completate cu date nereale pentru a comercializa materialul lemnos către persoane fizice din Argeș, Dâmbovița și Teleorman .

10 persoane vor fi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.