De ceva vreme primăria Câmpulung a devenit o profitabilă Societate pe Acţiuni.

Un SA în care principalii acţionari sunt cei ce o conduc, urmaţi de unii dintre angajaţi şi mai apoi de nişte fantomatice SRL-uri apărute de prin toate colţurile ţării ca să scuture până la refuz buzunarele câmpulungenilor.

De la câştigarea mandatului încoace, primarul Liviu Ţâroiu şi-a făcut un obicei de a scoate bani buni din închirierea sau, pur şi simplu, darea în folosinţă gratuită a domeniului public al municipiului Câmpulung, care în mod normal şi foarte legal se închiriază cu 4 lei metrul pătrat pe zi.

Afacerea a devenit profitabilă în anul 2016, când întreaga zonă centrală a municipiului a fost ştirbită, în acte, de circa 1000 metri pătraţi, ce au adus mai mult ca sigur profit estimabil unor terţe personaje ocupate mai mult de afaceri decât de a conduce Câmpulungul.

După aceea, aria de acoperire a profitului s-a mărit simţitor şi cu Bulevardul Pardon, închiriat la 4 lei metrul pătrat pe zi, unei firme care la rândul ei aduce comercianţii şi le cedează spaţiu cu 200 lei metrul liniar. Hilar, dar totuşi legal! Căci undeva la limita legalităţii se află şi stiva de acte în care se-ngroapă primăria pentru a-şi acoperii faptele de-a dreptul penale.

Şi pentru ca întreaga afacere să meargă ca unsă, mai nou, tot primăria Câmpulung este aceea care promovează mascat şi gratuit evenimentele organizate de terţele firme „de casă”, mai mult chiar pe propriul site.

Promovare ca promovare pe site-ul primăriei, dar de ce apare şi un nume şi un număr de telefon al persoanei care organizează şi care este reprezentanta unui SRL? Şi mai ales în condiţiile în care municipiul nu are nici o contribuţie în organizarea evenimentului: „Zilele Recoltei”, care a ajuns la această titulatură după ce s-a constat că un simplu târg de articole textile de sezon şi încălţăminte ar cam ridica multe semne de întrebare?

În acelaşi timp, aceeaşi primărie a fost de acord cu 3 zile de târg ori cum i se spune „Zilele Recoltei”, căci printre haine, aluminiu marcat cu argint, ii made în China, ceva mici, niscavai bere, dar şi nişte colaci ungureşti, au răsărit şi câteva cepe, vreo două ţeline şi saci de verze. Timp în care câmpulungenii şi muscelenii interesaţi de un spaţiu destinat comercializării produselor locale au fost elegant trimişi la plimbare de secretariatul primăriei pentru a discuta preţul cu doamna al cărei număr de telefon e public şi pe site-ul primăriei. Preţul per metru pătrat ajungând undeva la 50, chiar 100 lei pe zi, faţă de cel legal de 4 lei metrul pătrat pe zi stabilit prin HCL.

Numai că, Zilele Recoltei au început de azi, miercuri, 4 octombrie a.c., nicidecum din 5 octombrie, cum se anunţă pe site-ul primăriei, ci nici atât de vineri cum se dorea a se face contractul. Pe scurt cu două zile lipsă şi cine ştie câţi metri pătraţi!

Şi de parcă povestea ar fi un SF numai bun de studiul dreptului penal, aceeaşi primărie a transmis şi către mass media locale un „comunicat de presă”, cu titlu de informare publică gratuită însoţit de rugămintea: „Ataşat un comunicat pe care vă rog să îl difuzaţi cât de des se poate pentru promovarea evenimentului Zilele Recoltei la Câmpulung, ce va avea loc în perioada 5 – 8 octombrie 2017”. Un eveniment neprins în programul manifestărilor municipiului, ci organizat în urma solicitării unei firme din Bucureşti.

Oricum, este de lăudat interesul sporit al reprezentanţilor primăriei Câmpulung pentru a-şi mai suplimenta oarecum veniturile din muncă … în folosul comunităţii prin organizarea de târguri, zile şi alte cele în avantajul unor privaţi de prin alte părţi şi-n detrimentul locuitorilor din Câmpulung.

Ca-n final să amintim şi de organizarea haotică, în care s-a dat voie ca maşinile de mare tonaj să fie urcate pe mijlocul Bulevardului, ci nu s-a ţinut cont de consecinţe că şi aşa cu gropi şi denivelări va fi terminat cu totul. Dar cum se obişnuieşte … primăria plăteşte! Plăteşte curent electric, apă, curăţenie, dar şi un nou covor asfaltic pentru Bulevard!

“Pardon” că ne-am autosesizat!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.