În data de 5 septembrie 2019, a fost inaugurat cu mult fast, chiar de premierul Viorica Dăncilă, primul spital de stat construit de la zero în România ultimilor 30 de ani. Este vorba de Spitalul Orășenesc Mioveni, un spital care deşi a fost inaugurat nu este încă funcţional.

„Cum facem, Sorina Pintea?

#NoiFacemUnSpital pe bune. Vrem ca în clădirea pe care o construim medicii să trateze copii. Profesionist și cu empatie.

În luna septembrie, doamnă ministru, v-ați cam lăudat cu primul spital construit de stat în ultimele trei decenii, la Mioveni.

Știm însă că “SPITÁLUL este instituția medicală curativă-profilactică în care sunt TRATAȚI bolnavii, accidentații sau răniții.”

Păi, păi, păi. Am vrut să fac și eu o vizită primului spital de stat și am aflat că e ÎNCHIS. Primul spital nu e un spital. E o clădire. Dotată cu aparatură foarte scumpă. Dar care nu servește nimănui. Până acum investiția se ridică la 65 milioane euro. De fapt îi vom putea zice investiţie când va salva vieți. Până atunci sunt 65 milioane euro cheltuiți. Pentru că primul spital e ÎNCHIS.

Primul Spital, construit de societatea civilă, se va deschide în 2020. Pentru că NOI chiar FACEM un SPITAL.

Cum facem, doamna ministru, să aibă și statul primul spital?”, este ceea ce a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

Carmen Uscatu conduce, alături de Oana Gheorghiu, Asociația Dăruiește Viața și construiește, din fonduri private, un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Potrivit informaţiilor apărute în mass media judeţeană, Spitalul Orăşenesc Mioveni va fi funcţional de abia în anul 2020, în momentul în care va avea toate avizele de funcţionare şi se va încheia etapa angajărilor de personal medical.

Inaugurarea a fost grăbită pe motiv de imagine, în contextul în care se apropie vertiginos ziua alegerilor prezidenţiale, iar candidatul social – democraţilor trebuie să apară în prim planul unor mari realizări, deşi pe moment majoritatea se regăsesc doar pe hârtie ca şi cheltuieli exorbitante.

Foto sursa Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.