De puţină vreme noul preşedinte al revoluţionarilor câmpulungeni a redevenit Serafim Cotenescu. Asta după ce şi-a recâştigat libertatea după ce în data de 27 februarie 2012, în urma unei ordonanţe, a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, prelungindu-i-se arestul preventiv până pe 27 aprilie 2013, când a fost liberat sub control judiciar. Iar de atunci şi până recent s-a tot judecat pentru a-şi demonstra nevinovăţia.

Actual, odată reajuns la cârma Asociaţiei 22 Decembrie 1989 Câmpulung Muscel, Serafim Cotenescu a reuşit să îl facă erou martir pe Iosif Mîrfu, câmpulungeanul mort accidental la Revoluţia din ’89.

Ca şi amintire, în dimineaţa zilei de 23 decembrie 1989, când toată suflarea românească îşi striga nemulţumirea împotriva dictaturii ceauşiste, şi la Câmpulung se adunase un grup numeros de persoane la Gardă, chiar ieşirea din Câmpulung spre comunele Lereşti şi Valea Mare Pravăţ, moment în care un om a fost împuşcat.
Potrivit martorilor, se făcuseră filtre în tot Câmpulungul, se adunaseră grupuri grupuri în principalele instituţii, nimeni neştiind prea bine ce are de făcut, dar toţi erau sătui până la refuz de comunism.
Revenind la acea dimineaţă de 23 decembrie 1989, când în jurul orei 08.15 – 08.30, Iosif Mîrfu, de 23 de ani, ce lucra la uzina ARO ca om de serviciu, se îndrepta spre muncă. Revoluţionarii povestesc că în timp ce în zona de la Gardă, pe Calea Braşovului, se afla un filtru ce verifica orice trecea prin zonă, un autoturism nu a oprit la semnal şi s-au tras focuri de armă. Un glonţ a ricoşat şi l-a lovit pe Iosif Mîrfu, acesta ajungând la Spitalul, pe atunci orăşenesc, Câmpulung.
Se pare că, imediat după ce a fost lovit de glonţ, tânărul a fost supus unei operaţii chirurgicale, de către un medicul Ciubotescu (care a părăsit această lume între timp) ajutat de o asistentă (Vulpaşu), care nu doreşte să depună mărturie din teamă.
În timpul operaţiei tânărul a murit, pe certificatul de deces fiindu-i trecută ca şi cauză a morţii „diabetul”.

Iosif Mîrfu fiind, se pare, înmormântat în Cimitirul Vişoi, din curtea Bisericii de pe Calea Pietroasă, însă pe lista morţilor fără cruce. Revoluţionarii dorind, acum, să îi găsească locul de veci pentru a-i face un monument. Mai ales în contextul în care toţi revoluţionarii câmpulungeni îşi vor putea menţine drepturile datorită morţii lui Iosif Mîrfu.

Azi, 22 decembrie 2016, revoluţionarii câmpulungeni se vor reuni pentru a depune coroane la Cimitirul Flămânda, la Cimitirul Lereşti, unde este înmormântat Vasile Milea, şi la Cimitirul Mihăeşti, unde îşi doarme somnul de veci erou C. Constantinescu.

5 COMENTARII

  1. Unde a fost revolutia la Campulung ? Eu nu am vazut nimic atunci ! Cum se face ca multi patroni sunt mari revolutionari ? si mai sunt familii intregi, cu bunici, cu parinti , cu copii care sunt revolutionari ? o lista a fost publicata in ziarul scris ev.m….Una din familii incepe cu ”A” si sunt muuulti eroi in ea…

  2. Unul e ”aproape” de primarie , sa ne spuna pe unde i-a trecut glontul…S-a ”plimbat” cumva cu TAB-ul , fortat de imprejurari ? Ar trebui o ancheta si aici , sa vedem cum s-au dat titlurile de revolutionari, sunt platiti si scutiti din bani publici , avem dreptul sa stim !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.