Bacteria care pune în pericol bebeluşii a afectat şi creierele unora dintre politicieni

Anchete, investigaţii, declaraţii, scandaluri, sunt doar o parte dintrebebe 1 cuvintele ce pot fi folosite vizavi de situaţia destul de complicată a bebeluşilor puşi în pericol de o bacterie ce pare a fi fost depistată, însă nu şi găsită ca sursă a infecţiei. Faptul că epidemiologii par a exista mai mult scriptic la nivelul sistemului sanitar argeşean pune un mare semn de întrebare asupra reacţiei în cazuri în care apar situaţii similare cu cea a sugarilor ajunşi la spital cu stări de rău, vomă, diaree şi febră, puse destul de târziu pe seama bacteriei E.Coli – Escherichia coli.
Prezent la Piteşti, acum o săptămână, chiar prim ministrul Dacian Cioloş ciolosa declarat că „Ancheta continuă la Argeş şi sper să avem elemente cât mai precise, atâta cât mai este posibil în acest moment. În al doilea rând, mă interesează circuitul informaţiei, modul în care s-au petrecut lucrurile după ce copiii au ajuns la spital. (…) Pe mine, dincolo de faptul că vor cădea sau nu capete, mă interesează să rezolvăm o problemă. Un lucru care nu ştiu cât ar fi avut un impact pozitiv sau nu aici este faptul că spitalul nu are un epidemiolog. Totuşi, pentru un spital de pediatrie, mi se pare important să fie printre priorităţi. Înţeleg că sunt mai puţini epidemiologi decât posturi disponibile, aici problema nu poate fi rezolvată pe termen scurt, dar trebuie să găsim o modalitate şi de stimulare salarială şi apoi să vedem cum putem prioritiza anumite spitale, mai ales că în aceste spitale pentru copii este esenţial să îndepărtăm, pe cât posibil, riscurile de infecţie”.
În replică, au sărit social – democraţii care au pus un diagnostic Guvernului, printr-un text al unei moţiuni simple care suna de genul „Guvernul tehnocrat este puternic virusat! Şi frustrat! Şi nevaccinat!”, în condiţiile în care la Argeş, în plină criză epidemiologică şeful Consiliului Judeţean, Florin Tecău a şters-o la scoţieni, în vizită oficială.
Nici al doilea om în Stat, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu nu s-a arătat indiferent faţă de bacteria ucigaşă şi matariceanu 2i că a declarat că parlamentarii sunt vinovaţi că n-ar fi prins-o (pe bacterie) ca să o termine. „Sigur că parlamentarii nu au nici un fel de limitare în ceea ce priveşte intervenţiile lor, mă refer la subiecte, dar subiectul pentru care a fost invitat e cu totul altul. Asta nu înseamnă că nu există o preocupare din partea colegilor noştri, o îngrijorare faţă de, cel puţin în prima fază, lipsa de acţiune coordonată la nivelul Ministerului Sănătăţii, pe care cu toţii am observat-o şi pe care o deplângem.”, a precizat şi Tăriceanu.
Şi toate aceste declaraţii în contextul în care periodic mai apare câte un caz în faţa căruia medicii sunt total neputincioşi neputând să facă faţă infecţiei ce a pus stăpânire pe micuţi. De aici concluzia că avem un DSP puternic virusat de birocraţie, în condiţiile în care intervenţia în astfel de cazuri este nu numai de prevenţie, ci şi de găsire a sursei, căutată până acum în portocale, apă şi chiuvetele mamelor disperate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.