Vineri, 16 decembrie 2022, începând între orele 12.00 – 18.00, la Hanul Veseliei din comuna Rucăr se va desfășura Târgul de Crăciun din cadrul campaniei naționale „Salvează o școală”. Un proiect inițiat de Organizația Narada în 25 de școli din România cu sprijinul unor persoane publice, care au acceptat să se implice voluntar ca ambasadori ai școlilor din campanie.

Una dintre școlile incluse în cadrul campaniei este Șoala Gimnazială ”Nae A. Ghica” din comuna Rucăr, care are nevoie de fonduri pentru renovarea toaletelor.

Elevii și profesorii școlii rucărene au pregătit multe surprize pentru cei ce vor vizita târgul, fiind susținuți și de oamenii de afaceri din zonă, de consilieri locali, dar și de mulți alți oameni dornici să facă un gest nobil înainte de sărbătoarea Crăciunului.

Este de subliniat că, misiunea Narada este aceea de a descoperi nevoile din educație și de a mobiliza comunitatea să le rezolve prin implicare directă.

O inițiativă lăudabilă, prin care va fi evidențiată implicarea și generozitatea fiecărei comunități locale.

Însă așa cum ne-am obișnuit, în țara noastră nu toate lucrurile sunt perfecte atunci când vine vorba de organizare, implicare și, nu în ultimul rând, legalitate.

Potrivit mai multor voci din Rucăr organizarea evenimentului se face într-o locație cu probleme din punct de vedere al avizelor și autorizațiilor. Sursele noastre susțin că Hanul Veseliei, care aparține unui fost consilier local declarat incompatibil de ANI pentru că soția sa a vândut carburant de peste o jumătate de milion lei primăriei Rucăr, funcționează de ani buni fără autorizație de construcție și fără avize pentru că este ținut ”în brațe” de cel ce conduce actual primăria Rucăr, nimeni altul decât viceprimarul Ion Pîrnuță.

Dacă sursele spun adevărul este de-a dreptul revoltător să organizezi un eveniment – la care vor participa în mare majoritate copii, dar și o bună parte din comunitatea locală, chiar zonală, într-o locație lipsită de avize și autorizații. Dar cine să verifice dacă Hanul Veseliei are în regulă documentația privind funcționarea în legalitate? Cine se face răspunzător în cazul în care, Doamne Ferește, se întâmplă ceva? Trăim într-o țară în care măsuri se iau numai în urma unei tragedii fără a se mai ține cont că a preveni este mult mai important! Contează doar că se face ceva, dar cum, unde și în ce fel nu prezintă importanță!

Copiii, împreună cu dascălii lor, au făurit mici minuni pentru a participa la Târgul de Crăciun și a fi siguri că munca lor o să fie răsplătită așa cum se cuvine. Însă cei mari, cei ce conduc comunitatea rucăreană nu par a avea același interes în a-și face bine treaba și a evita eventuale situații precum cea actuală. La Rucăr, pare că toți cunosc situația Hanului Veseliei, dar tac mâlc continuând să facă compromisuri.

Așa cum am precizat situația Hanului Veseliei nu este de azi, de ieri, ci de ani de zile!

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.