În data de 8 Martie, Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut sinteza condamnărilor din prima lună a anului 2018, lună în care 56 de persoane au primit condamnări definitive.

„În cursul lunii ianuarie 2018, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 56 inculpați prin 21 hotărâri judecătorești definitive, între persoanele condamnate definitiv figurează: un primar de municipiu, un secretar de județ, doi președinți de consiliu județean, un consilier județean, trei directori de companie de stat, un comisar de poliție, patru agenți de poliție, cinci funcționari publici.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 56 inculpați variază între 9 ani închisoare și 1 an cu amânare.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.”, precizează DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.