Potrivit datelor oferite de site-ul de licitaţii publice, până la începutul acestui an, firma deţinută de fostul consilier local PSD Câmpulung, Victor Bînă, SC Rovied SRL, a încheiat 253 contracte de achiziții publice în valoare totală de 304.762,70 lei.

Majoritatea contractelor încheiate au fost cu Spitalul municipal Câmpulung şi cu municipiul Câmpulung, toate contractele fiind încheiate prin atribuire directă, în timp ce toate achiziţiile au fost făcute prin cumpărare directă.

Exemple de contracte cu atribuire directă încheiate în perioada mai – iunie 2017 între municipiul Câmpulung şi firma omului de afaceri Victor Bînă pentru lucrări de reabilitare locuinţe:

  • Apartament BL. 22, SC. D, AP.1 PARTER – 22945 lei
  • Apartament BL. 22, SC. F, ETAJ 4 – 83497 lei
  • Apartament BL. 26, SC. C, AP.1 PARTER – 21.366,76 lei
  • 22 iunie 2017 – Panou gard zincat cu plasă bordurată L=2m si H=2m cu fundaţie continuă din beton – 21.154,08 lei – GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SFÂNTA MARINA CÂMPULUNG
  • 22 iunie 2017 – Panou gard zincat cu plasă bordurată L=2m si H=2m – 62.835,76 lei – GRĂDINIŢA CU PROGRAM PRELUNGIT SFÂNTA MARINA CÂMPULUNG
  • 03 iulie 2017 – Reparaţii sală de clasă – 17.647,17 lei – Şcoala Gimnazială nr. 1 Stoeneşti
  • 09 iunie 2017 – Lucrări de reparaţii generale şi renovare – 25.715,25 lei – Şcoala Gimnazială nr. 1 Stoeneşti

Lista continuând cu numeroase alte contracte în mare majoritate încheiate între Spitalul Municipal Câmpulung şi SC Rovied SRL.

Este de amintit că, social – democratul Victor Bînă a fost consilier local pentru o scurtă perioadă de timp (două luni), alegând să revină la postura de om de afaceri, după ce a realizat că nu poate să fie şi ales local şi afacerist cu statul, dar şi după ce a eşuat în tratativele privind preluarea funcţiei de şef al Pieţelor din municipiu.

Din toată lista sa de contracte cu statul, mari semne de întrebare se ridică asupra a două contracte semnate în aceeaşi zi pentru un gard de plasă la Grădiniţa cu Program prelungit Sfânta Marina din Câmpulung. Actual, un alt contract încheiat de Victor Bînă a intrat în atenţia publică, cel care face obiectul modernizării spaţiului GAL Câmpulung Muscel pe suma de 66.219,63 lei fără TVA. Contract care prevede modernizarea, fără investiţii, a unei foste săli de clasă de la fosta Şcoală nr. 5 din Câmpulung. Modernizare ce include unele lucrări de reparaţii şi o serie de „spoieli”. Interesant fiind că prin Câmpulung circulă zvonul că respectivul contract îi va aduce omului de afaceri nu numai un profit gras, dar şi nişte plângeri penale plus o sesizare la DNA privind modul în care s-a făcut achiziţia publică „la minut” şi fără a se şti de ea decât după ce a fost parafată.

Mai mult de atât, gurile rele spun că pentru această „tranzacţie”, cu primăria municipiului Câmpulung, omul de afaceri Victor Bînă a întocmit un deviz estimativ înainte de a avea loc aşa zisa licitaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.