Afacerile cumnatei unui „peşte” de Curtea de Argeş – Un megadosar în care serviciile, banii şi influenţa la nivel înalt protejează corupţia, falsul şi hoţia!

Se întâmplă în România actuală, mai exact în Argeş, unde ultimele descinderi ale oamenilor legii în „fermele piscicole” de la Câmpulung, Curtea de Argeş şi alte localităţi, au scos la iveală modul în care, ani de-a rândul, unele personaje cunoscute în medii interlope au făcut averi impresionante din prostituţie la nivel internaţional.

Zeci de persoane au fost audiate, altele au fost reţinute, multe aflându-se şi acum după gratii cu mandate de arest preventiv sau acasă cu interdicţii şi restricţii.

Cert este că apele proxeneţilor, despre care cei mai mulţi vorbeau în şoaptă, au fost bine agitate de valurile descinderilor începute încă de la finele anului trecut, la Câmpulung.

Printre ultimele cazuri ce au atras atenţia multora este cel al celor 24 de persoane audiate iniţial, 21 reţinute, pentru ca-n final 20 să rămână în arest preventiv, printre care şi Răzvan Bucur finul comandantului IPJ Argeş.

De aceea, zvonurile ultimelor zile aruncă dosarele zecilor de „peşti” argeşeni pe mesele de lucru ale oamenilor legii de la cel mai înalt nivel. Adică, se spune că după ce a „răsuflat” prin presa locală şi judeţeană că mulţi dintre ei au rude cu funcţii, s-a decis ca dosarele să ia calea Bucureştiului pentru a fi cercetate „pe teren neutru”, asta după ce la cercetări au ajutat şi oamenii de la Europol.

Aşa cum spune şi Jurnalul de Argeş „Explicația oficială este ca amănunte din dosar să nu mai transpire mai înainte de finalizarea cercetărilor. „Lover boy’’ este una din cele mai utilizate metode ale traficanţilor de persoane, iar faptul că apărută în urmă cu mai mulți ani în România, aceasta a făcut și face în continuare mii de victime, este o dovadă că specialiștii structurilor de prevenire și combatere a fenomenului, în ciuda campaniilor derulate și a filmulețelor educative lansate în spațiul public, și-au demonstrat ineficiența”.

Mai mult de atât, Răzvan Bucur, unul dintre bărbaţii cercetaţi pentru proxenetism, aşa cum am mai precizat şi într-un articol anterior, şi-ar fi dus chiar soţia şi cumnata la „produs”, mai ales pe ruta Milano, unde drumurile îl duceau chiar şi la doar câteva zile distanţă. Destinaţie pe care o avea des şi cumnata sa, cea despre care tot târgul vorbeşte că derula unele afaceri cu scopul de a spăla banii cumnatului, bani obţinut din proxenetism de lux dincolo de graniţele ţării.

Interesant este că, tânăra ce îi este cumnată lui Răzvan Bucur, în ultimii ani a „jonglat” o afacere ce are ca bază mai multe case de amanet (două la Piteşti, două la Câmpulung şi una la Curtea de Argeş). O afacere ce s-a derulat în 7 (şapte) ani pe numele a nu mai mult nici mai puţin de 5 (cinci) firme.

În plus, domnişoara în cauză, cumnată a inculpatului Bucur, a strâns destule antecedente cu iz penal, prin falsuri în declaraţii, prezentare de acte false în faţa unor procurori, poliţişti şi chiar judecători, şi totuşi a reuşit mai mereu să iasă basma curată din toate poveştile mergând până în punctul în care să arate un tupeu dincolo de orice limită legală, că de bun simţ nici nu e vorba. Sub un aspect foarte studiat şi foarte aranjat, a jucat rolul unei prospere femei de afaceri, cel mai probabil pentru a spăla sume de bani considerabile provenite din activitatea de bază a cumnatului ei – proxenetismul. Spunându-se acum, că în afara afacerilor… la vedere, munca de bază a ei era cea de „victimă” a reţelei de trafic de persoane a lui Răzvan Bucur, care le-ar fi cunoscut pe cele două surori în medii destul de ciudate şi aşa a reuşit să le atragă în jocul „Lover boy”, pe una dintre ele luând-o de soţie, iar pe cealaltă folosind-o şi ca paravan al derulării afacerilor de cămătărie şi case de amanet cu activitate dincolo de sferele legalităţii. Şi asta o demonstrează nu numai actele, căci „victima” a reuşit să falsifice contracte, falsificând semnăturile clienţilor amanetului, ba chiar a făcut unele acte antedatate, pentru a prezenta documente false în faţa unei instanţe de judecată.

Şi mai mult de atât, se spune că sub „protecţia” unor persoane foarte sus puse, cumnata lui Răzvan Bucur a ajuns până în punctul de a fura identitatea juridică a unei firme concurente, „făcând uz de puterea atracţiei şi de banii obţinuţi ca escortă”, aşa cum spun unele persoane ce i-au fost apropiate.

Numai în acest an, cumnata lui Bucur a reuşit să înscrie la Registrul Comerţului trei noi firme, desfăşurând aceeaşi activitate de amanet în trei puncte de lucru diferite sub trei nume de firme diferite, două fiind la Câmpulung. De asemenea aceeaşi persoană a înregistrat un profit record în actele contabile ale unei firme cu nume furat.

Ca să nu mai spunem că iţele unui dosar stufos în care cumnata apare ca inculpat scoate la iveală neregulile unui sistem argeşean prin care corupţia trece ca printr-o sită. Acum fiind speculat de unii şi de alţii şi motivul, cum că protecţia i se datora nu numai unor servicii … la schimb, ci şi banilor şi rudei prin alianţă de la şefia unei dintre cele mai importante instituţii argeşene.

Pe scurt: În afacerile derulate de cumnata lui Răzvan Bucur apare:

 • fals în acte, nevăzut de apărătorii legii în cazul unei cercetări demarate ca urmare a unei plângeri penale;
 • fals în declarații;
 • alte nereguli legate de partea contabilă unde nu numai că se eliberează contract pe o firmă şi bon fiscal pe alta, cu o activitate la faţadă pe o altă firmă, ba chiar se desfăşoară activitate pe firme radiate sau cu puncte de lucru radiate și totuși funcționale;
 • schimbarea identităţii juridice după cum bate vântul, posibil pentru a se pierde urma neregulilor contabile și pentru a nu se plăti TVA;
 • contracte de comodat şi de amanet în fals – Exemple: contract datat anterior înfiinţări unei firme, contract de amanet cu semnătura clientului falsificată;
 • înfiinţarea unei firme noi cu numele furat de la o altă firmă – marcă înregistrată, pe acelaşi domeniu de activitate, în aceeași localitate, pentru a crea confuzie, şi înregistrarea unei cifre de afaceri record în doar câteva luni de zile;
 • ca să nu mai spunem că există angajați ai respectivei persoane ce se plâng că au muncit fără forme legale până ce un control al ITM a pus lucrurile la punct și că, încă, muncesc și 10 ore pe zi, fără sporuri, dar cu unele bonificații constând în plimbări la Milano;
 • Tot bârfele spun că există foști și actuali angajați care au multe de spus în condițiile în care au fost puși să modifice actele (contracte, bonuri fiscale) după un control al ANAF și că multe dintre vechile acte contabile au ajuns la gunoi.

Exemplele putând continua în condiţiile în care, la nivel de Argeş, documentele s-au aflat în atenţia Poliţiei Câmpulung şi a procurorilor locali, dându-se clasarea cauzei, deși probele sunt unele strigătoare la cer și vizibil false, cu mărturii mincinoase chiar și în fața organelor de cercetare. Pentru că nu poate fi trecută cu vederea o declarație dată la Poliția Municipiului Câmpulung, unde actele arată negru pe alb realitatea, iar cumnata lui Bucur declară cu totul altceva. Fapt ce ridică mari semne de întrebare vizavi de influența pe care o avea într-un sistem ce pare a încerca să acopere orice urmă de neregulă. Un sistem în care corupția joacă un rol important, fiind susținută chiar de cei ce ar trebui să apere interesele strict legale ale celor mulți.

Însă evaziunea fiscală, falsul în acte, încercarea de a înşela, de a fura identitatea unei alte firme concurente sunt dovezi certe, ce rămân şi ridică mari semne de întrebare față de modul în care banul, tupeul şi influenţa ajung să ne conducă, făcându-i pe cei corecţi să moară cu dreptatea în mână.

 

3 COMENTARII

 1. Aloooo autoritatile dorm?
  Asta este Romania !
  Cineva sesizeaza ce se vede acolo?
  \Vai de capul nostru ce se poate intampla ca la noi la nimeni!

 2. intr-un final a iesit la iveala ca aceasta Mirescu Alexandra Georgiana si sora ei ca sunt inculpat suspect in dosarul proxenetului Bucur Razvan si ca ele produceau pentru el la Milano …etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.