În timp ce Garda Forestieră pare să-şi doarmă somnul dulce al nepăsării, comisarii Gărzii de Mediu au reuşit să-nchidă 89 de exploatări forestiere, aplicând amenzi de peste 3 milioane de lei.

„Una dintre preocupările principale ale Gărzii Naţionale de Mediu o constituie modul în care sunt respectate prevederile legislaţiei de mediu în cazul exploatărilor forestiere.
Astfel, în ultimele 5 luni comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au efectuat 1244 de controale.
Scopul controalelor a fost verificarea modului în care agenţii economici ce desfăşoară activităţi de exploatare forestieră, respectă prevederile legale în domeniul protecţiei mediului, regimului ariilor naturale protejate, conservării habitatelor naturale, a florei şi a faunei sălbatice, precum şi gestionarea deşeurilor rezultate în urma procesului de obţinere a materialelor lemnoase.

ÎN URMA ACESTOR ACŢIUNI,COMISARII GĂRZII NAŢIONALE DE MEDIU AU DISPUS 89 DE SISTĂRI DE ACTIVITATE ŞI AU APLICAT 135 DE AMENZI CONTRAVENŢIONALE ÎN VALOARE TOTALĂ DE PESTE 3.000.000 DE LEI.
Garda Naţională de Mediu avertizează pe această cale operatorii economici ce au ca obiect de activitate exploatările forestiere, că aceste acţiuni vor continua, iar în caz de nerespectare a legislaţiei protecţiei mediului, amenzile vor fi usturătoare.”, precizează reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.