În această dimineață, de joi, 05 septembrie 2019, pe raza municipiului Câmpulung au fost desfășurate mai multe percheziţii domiciliare vizată fiind o grupare de trafic de minori şi de droguri de mare risc.

Potrivit primelor informaţii apărute în toată mass media judeţeană şi naţională, oamenii legii au ridicat mai multe persoane care ar face parte dintr-o reţea de proxenetism ce racolează şi minore prin metoda Loverboy.

Conform surselor, proxeneţii câmpulungeni ademeneau fetele, le drogau şi le ofereau clienţilor.

Odată devenite dependente, pentru a-şi putea asigura doza necesară, fetele (cele mai multe minore) acceptau să fie exploatate sexual.

Proxeneţii au intrat în vizorul oamenilor legii în momentul în care mama unei fete de 15 ani, din Câmpulung, a început să facă declaraţii publice, ajungând chiar şi la Caracal.

În disperarea ei, femeia a făcut declaraţii la toate posturile de televiziune, chiar din faţa casei lui Ion Dincă, povestind cum i-a fost distrusă fiica.

Daria a dispărut de acasă de şapte ori în decursul unui an de zile, şi de aproape doi ani părinţii au făcut şi fac toate demersurile posibile pentru a scăpa de proxeneţii care au racolat-o de la şcoală, au drogat-o şi au obligat-o să se prostitueze.

 „Fiica noastră a fost violată, drogată. Am dat nume, dovezi, numere de maşină. L-am dat Poliţiei. Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinţi, dar probabil celorlalţi părinţi le e ruşine să spună. Avem trei plângeri la DIICOT. Ni se spune că dosarele sunt în curs de cercetare de un an jumătate – doi. O să lupt până în ultima clipă ca să se facă dreptate. Nu mai avem încredere în nimeni. Ea, de la 13 ani are creierul spălat. Am făcut tot ce ne-a stat în putinţă. Am apelat la DGASPC Argeş ca să o ştim în siguranţă. Acum se află într-un centru de siguranţă unde nu beneficiază de tratament, doar de consiliere. Din 2018 ne luptăm cu morile de vânt, pentru că nu există nici o clinică de detoxifiere pentru minori în ţara noastră. Autorităţile aşteaptă să facă copilul 18 ani, când este foarte târziu pentru a mai face ceva. Mi-am găsit copilul în portbagajul unei maşini. Atunci avea 13 ani. Noi, părinţii umblam noaptea bezmetici pe străzi ca să ne găsim copilul. Poliţia ne-a spus că nu are personal. Am făcut petiţie la Bucureşti, am spus problemele, şi am primit răspuns că fetiţa a fost găsită şi este dată la DGASPC Argeş. Acesta a fost răspunsul dat de Poliţie.”, este o parte din declaraţia mamei fetei din Câmpulung pentru SupertTV – Argeş. Declaraţie dată telefonic în emisiunea „Chestiuni argeşene” din data de 20 august 2019.

Oamenii legii au 33 de mandate de aducere pe numele suspecţilor dar şi a unor martori. Aceştia urmează a fi aduşi la sediul DIICOT Piteşti.

La acţiune au luat parte polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. și cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Principală zonă vizată a fost strada Emil Gârleanu, zona Blocului 17.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.