Verificări în trafic privind transportul de material lemnos

În ziua de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Valea Mare Pravăţ au actionat pentru verificarea legalității transportului de material lemnos pe drumurile publice, ocazie cu care au depistat trei barbați, cu vârste de 21, 23 și 31 de ani, toți din comuna Bughea de Jos, care transportau material lemnos pe raza localității Albeștii de Muscel, fără documente legale de proveniență sau transport.
Astfel, polițiștii au depistat un tânăr de 21 de ani, din Bughea de Jos, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, în urma evaluării efectuate de un specialist silvic stabilindu-se că transporta 1,333 m.c. lemn foc de esență fag.
Al doilea tânăr, de 23 de ani, din Bughea de Jos, transporta material lemnos cu un autoturism, iar în urma evaluării efectuate de un specialist silvic s-a stabilit că transporta 1,178 m.c. lemn foc de esență fag.
Al treilea, bărbat de 31 de ani, din Bughea de Jos, conducea un autoturism, cu care transporta material lemnos, fără a dovedi proveniența legală, în urma evaluării efectuate de un specialist silvic stabilindu-se că transporta 0,799 m.c. lemn foc de esență fag
Toți cei trei au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010.
De asemenea, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Aninoasa, totodată fiind luată și măsura confiscării mijloacelor de transport și a trei motofierăstraie, utilizate la comiterea faptei.
Verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Tot în ziua de 26 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au actionat pe linia prevenirii delictelor silvice, și au depistat un bărbat de 38 de ani, din Albeștii de Argeș, care transporta material lemnos pe DJ 267B, pe raza localității Mușătești, cu un tractor cu remorcă, în urma evaluării efectuate de un specialist silvic, stabilindu-se că transporta 5 m.c. lemn foc de esență fag.
Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos, în valoare de 1.200 de lei, a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Mușătești.
De asemenea, din verificări s-a stabilit că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.