UPDATE – PUNCTUL DE VEDERE OFICIAL AL KAUFLAND 

În primul rând, ne pare rău pentru neplăcerile cauzate și dorim să reamintim tuturor clienților noștri că produsele cu deficiențe pot fi returnate la Biroul de Informații din magazin, în vederea restituirii contravalorii. În cazul de față, nu am primit o sesizare directă de la client.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în magazin, reprezentanții ANPC au constatat că torturile provenite de la acest furnizor îndeplinesc condițiile privind siguranța alimentelor, stabilite de legislația în vigoare.

Menționăm că nu putem controla transportul și depozitarea produsului după achiziție, factori care pot influența calitatea acestuia. Vă asigurăm că tratăm cu responsabilitate orice sesizare primită din partea clienților noștri și efectuăm verificări constant, astfel încât fiecare produs comercializat în magazinele noastre să reflecte angajamentul nostru față de standardele înalte de calitate și prospețime pe care le promovăm.”

Ştirea iniţială

În situaţia în care majoritatea alimentelor au devenit un lux, iar puterea românilor a scăzut întratât de mult încât de abia îşi mai permit produsele de strictă necesitate, foarte rar câmpulungenii „se mai pot răsfăţa” cu câte un banal produs, precum o prăjitură sau un tortuleţ de la raioanele extrem de apetisante ale supermarketurilor. Şi parcă în ciuda preţurilor prea mari pentru minimul pe economie, luat de majoritatea celor ce muncesc zi lumină, pare că şi calitatea produselor a scăzut concomitent cu creşterea preţurilor.

Pe lângă toate acestea chiar şi supermarketurile pare că fac economii la vitrinele frigorifice de s-a ajuns ca un tortuleţ în termen de garanţie să fie plin de mucegai.

Cel puţin asta i s-a întâmplat unui muscelean venit în concediu din Germania, pentru a-şi vizita părinţii. Bărbatul s-a dus în această dimineaţă la Kaufland Câmpulung de unde, pe lângă alte produse, a cumpărat şi un tort  „Ciocolatina” de la vitrina frigorifică, cu tremen de valabilitate până în data de 07 iulie 2023, însă atunci când a ajuns acasă şi la tăiat pentru a-l savura împreună cu mama sa a constat cu stupoare că tortul mai conţine şi un generos strat de mucegai, „nobil” am spune noi dacă luăm în calcul preţul de 51,99 lei.

În primă fază, bărbatul s-a adresat comerciantului, însă tonul folosit de reprezentanţii Kaufland, dar şi modul de abordare a problemei l-au determinat să se sesizeze mai departe presa, dar şi Protecţia Consumatorului.

„Când am ajuns acasă am constat cu stupoare că tortul reprezintă un pericol real pentru sănătatea cumpărătorilor. Normal trebuia dispus imediat să fie retras produsul de pe raft şi pentru că nu s-a întâmplat m-am adresat dumneavoastră, pentru a afla şi alţii că acest produs poate avea probleme, dar şi Protecţiei Consumatorului pentru a lua măsurile legale. Dacă se întâmpla acest lucru în Germania, magazinul era închis imediat dupa sesizare. Păcat că se întâmplă aşa ceva într-un brand german, Kaufland. O să trimit o sesizare şi în Germania, să ştie ceea ce se întâmplă în Câmpulung. Mă doare sufletul, că sunt român, dar noi trebuie să schimbăm sistemul.”, ne-a precizat musceleanul extrem de supărat.

Aşteptăm şi un punct de vedere oficial din partea Kaufland şi din partea ANPC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.