S-a lăsat frigul, se apropie iarna, iar pădurile Muscelului au redevenit ţinta celor ce au nevoie de lemn pentru a-l arde în sobe. Zonele vizate pentru tăieri de arbori sunt cele unde există comunităţi de rromi, obişnuiţi să-şi ducă traiul din ajutoarele sociale şi transformarea pădurii în lemn de foc. Nici oamenii legii, nici pădurarii nereuşind să stopeze jaful ce de ani de zile se face în pădurile din jurul Câmpulungului.

La finele săptămânii ce a trecut echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au avut o amplă acţiune în zona Muscelului.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț și Serviciului Rutier Argeș, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș și reprezentanți ai Ocoalelor Silvice Câmpulung și Păpușa Rucăr, au desfășurat o acțiune în zona localităților Lerești, Stoenești, Valea Mare Pravăț, Bughea de Jos și Bughea de Sus, pe linia respectării prevederilor legale referitoare la transportul și exploatarea materialului lemnos.

Cu această ocazie au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 70.550 de lei, au fost confiscate 4 atelaje și două motoferăstraie și cantitatea totală de 14,807 m.c. material lemnos.

Totodată , în punctul Pârâul Văii Mari, au fost depistați T.C.S., de 51 de ani, T.I.S., de 30 de ani și G.R.F., de 29 de ani, toți din localitatea Valea Mare Pravăț, în timp ce tăiau ilegal doi arbori esență anin, cu un volum total de 4,405 m.c..

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 107 din Legea 46/2008.”, se arată în comunicatul IPJ Argeş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.