Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări de trafic de minori în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției.

În data de 19 septembrie a.c., „polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiile Giurgiu și Bacău, fiind vizată o grupare infracțională specializată în trafic de minori.

Astfel, în urma descinderilor, au fost salvate 6 fete, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani și au fost ridicate mai multe cartele telefonice S.I.M., 3 autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator și 3.500 de lei.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, cele 6 fete ar fi fost racolate prin folosirea de amenințări, transportate sau transferate între membrii grupării pe raza județelor Dolj, Bacău, Prahova și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin obligarea la practicarea prostituției, în urma promovării unor anunțuri de tip escortă pe diferite site–uri.

Polițiștii au pus în aplicare 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Craiova și Bacău, precum și al jandarmilor.”, se arată într-un comunicat al IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.