Percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează 8 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 1.800.000 de lei, prin evaziune fiscală și spălare de bani.

„În această dimineață, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 8 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Din cercetări a reieșit că administratorii unor firme de construcţii, folosind conturile a trei societăţi comerciale cu comportament tip fantomă, ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni economice reale, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.800.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare se ridică la 4.700.000 de lei.

Vor fi puse în executare 5 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi conduse pentru audieri, la sediul  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice –Poliţia Sectorului 4.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.”, comunică IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.