În data de 3 aprilie 2020, în judeţul Argeş, pe fondul crizei provocate de pandemia COVD-19, au fost dispuse detașări ale unor cadre medicale şi la Spitalul Municipal din Câmpulung.

Astfel că, încă de la începutul lunii aprilie, la Câmpulung trebuiau să ajungă 7 medici cu diverse specializări pentru a sigura asistenţa medicală a bolnavilor cu noul coronavirus, precum:

-2 medici medicină internă de la Spitalul Județean de Urgență;

-un medic specialist ATI de la Spitalul Costești;

-2 medici primari medicină generală de la cabinetele școlare din Pitești;

-un medic primar medicină de familie;

-un medic epidemiolog de la Spitalul Mioveni.

Mai mult, în data de 13 aprilie 2020, prefectul de Argeş Emanuel Soare a mai dat un nou ordin privind detaşarea unor medici la Spitalul Municipal Câmpulung.

Din cele precizate într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, se pare că nu toţi medicii au fost de acord cu detaşarea şi din diverse motive nu au mai ajuns la Spitalul Municipal, încălcând astfel ordinele prefectului.

Astfel că, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung au deschis un dosar penal în cazul a trei medici din Argeş (un neonatolog, un ATI şi un epidemiolog) care nu au dat curs ordinului prefectului Emanuel Soare, ordin prin care erau detaşaţi la Spitalul Municipal Câmpulung pentru a asigura asistenţa de specialitate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung a fost înregistrat la data de 30 aprilie 2020 dosarul penal nr. 870/P/2020, sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute de art. 297 alin. 1 din Cod Penal şi art. 352 alin. 2 din Cod Penal, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 28/2020, constând în aceea că un număr de trei medici de diferite specialităţi în cadrul unor unităţi spitaliceşti de pe raza judeţului Argeş, contrar ordinelor Instituţiei Prefectului Argeş nr. 184/ 03.04.2020 şi nr.189/13.04.2020 prin care s-a dispus, începând cu datele de 6 aprilie 2020 şi 14 aprilie 2020, delegarea/detaşarea acestui personal medical la unităţile publice stabilite – respectiv Spitalul Municipal Câmpulung, în vederea asigurării asistenţei medicale de specialitate la pacienţii COVID-19 şi COVID-19 cu comorbidităţi, aceştia nu au dat curs acestui ordin, refuzând prezentarea la unitatea stabilită prin dispoziţiile mai sus-amintite”, se arată în comunicatul al Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.