Instanţa va decide dacă vor fi valorificate bunurile argeşenilor cercetaţi pentru proxenetism în dosarul „Loverboy”

În data de 05 iulie 2017, 20 de bărbaţi din zona Curtea de Argeş au fost reţinuţi, în urma descinderilor la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism prin metoda „Loverboy.

Şi la ora actuală, în dosarul în cauză apar nu numai suspecţii, ci şi foarte mulţi martori.

În data de 10 mai 2018, 15 persoane din lista celor reţinuţi anul trecut şi, între timp, unii dintre ei, cercetaţi în stare de liberate sub control judiciar, care au mai multe bunuri sub sechestru, sunt în pericolul de a rămâne fără ele definitiv. Asta, pentru că procurorii au cerut instanţei ca  bunurile să fie valorificate. Procesul aflându-se pe rolul instanţei de judecată a Tribunalului Argeş.

Cine sunt cele 15 persoane cu bunurile sechestrate, bunuri pe care instanţa va decide dacă vor fi valorificate:

-Vasile Iulius Ghiţulete, zis Caleaşcă, 42 ani, din Băiculeşti, proprietarul unui club. Persoană cu antecedente, pentru că în luna mai a anului 2015 a mai fost intrat sub lupa legii, fiind cercetat pentru proxenetism într-un dosar instrumentat de DIICOT Piteşti.

-Alexandru Constantin Pristavu, 28 ani, din Corbeni.

-Augustin Arsenescu, zis Gusti, 37 ani, nepotul fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

-Remus Popescu, 40 ani.

-Darie Claudiu Moldoveanu, 34 ani, patronul unei case de amanet.

-Cosmin Boncea, 30 ani, fiul unui cunoscut om de afaceri, fost ales local, care ar fi suspectat de fals şi uz de fals, ci nu de proxenetism şi care a fost inclus printre persoanele din dosar deoarece este prieten cu unii dintre proxeneţi.

-Marius Grigorescu, 27 ani, din Curtea de Argeş.

-Răzvan Bucur, 39 ani, din Valea Iaşului, finul chestorului Ionel Ispir, fost inspector-şef al IPJ Argeş.

-Dinu Ştefan Varga, 42 ani, din Curtea de Argeş.

-Robert Ştefan Varga, 24 ani, de asemenea din Curtea de Argeş.

-Liviu Ionuţ Anghel, 29 ani, din Băiculeşti.

-Marius Ştefan Ionescu, 24 ani, din Corbeni, Petruţ Adrian Gulie, de 30 de ani, din Curtea de Argeş.

-Robert Alexandru Cut, de 26 ani, din Albeştii de Argeş.

-Petruţ Adrian Gulie, 31 ani, din Curtea de Argeş.

-Traian Bedidic, din Curtea de Argeş, plecat din ţară la data reţinerilor. A avut emis mandat de arestare în lipsă.

De amintit că, în urma descinderilor făcute de oamenii legii în data de 05 iulie 2017, au fost indisponibilizate 27 de autoturisme, unele de lux, şi mai multe autoutilitare, dar şi unele sume de bani: 181.000 lei, peste 51.000 euro, peste 2.000 lire sterline şi 1.000 franci elveţieni, şi aproximativ 270 grame de bijuterii, pe lângă multe alte bunuri.

Tot atunci anchetatorii au mai ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile, documente şi înscrisuri cu valoare probatorie.

Totodată, în momentul în care s-a formulat cererea de arestare preventivă, procurorii au aplicat şi sechestrul asigurător, atât pe imobile şi autoturisme, cât şi pe alte bunuri din proprietatea suspecţilor.

Potrivit datelor oficiale furnizate de oamenii legii la data reţinerilor „in cercetări s-a stabilit că, în perioada 2013 – 2017, prin folosirea modului de operare „LOVERBOY”, cei în cauză ar fi racolat peste 40 de tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția în state ale Uniunii Europene.

Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați creau aparența unei relații intime cu victimele, cărora le promiteau chiar și întemeierea unei familii, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut peste 1.000.000 de euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.