Funcţionare publice reţinute pentru favorizarea unei societăţi comerciale

Astăzi, joi, 22 martie 2018, două femei au fost reținute pentru infracțiuni economice, după ce ar fi favorizat o societate comercială care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste  5.000.000 de lei.

„Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Structura Centrală, au desfășurat investigații privind doi bărbați și două femei, din București, din cadrul unei instituții.

Cei patru sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și favorizarea făptuitorului.

Din investigații a reieșit că, în urmă cu 3 ani, cei patru ar fi efectuat, cu încălcarea prevederilor legale,  inspecția fiscală, neinvestigând, neconstatând și nesancționând fiscal toate actele și faptele ilegale din cadrul unei societăți comerciale.

Aceștia ar fi avut, în momentul demarării inspecției fiscale, cunoștință de existența unui mecanism evazionist inițiat și constituit de doi bărbați din cadrul firmei, în domeniul importurilor subevaluate. Cei doi s-ar fi sustras, prin activitatea infracțională, de la plata  de TVA bugetului de stat, cauzând un prejudiciu de peste 5.000.000 de lei.

Față de cele două femei s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței Tribunalului București, cu propunerea luării măsurii arestării preventive.”, precizează Poliţia Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.