Pentru că nu am dezvăluit identităţi cu nume şi prenume, pentru că nu am scris (încă) nimic despre modul în care-şi conduc afacerile şi nici nu am pomenit (deocamdată) despre neregulile penale ce se află în umbra a mai multor societăţi înfiinţate, radiate, plimbate de la o adresă la alta, etc., două dintre rudele apropiate ale unuia dintre „peştii” reţinuţi zilele trecute la Curtea de Argeş au şi început să facă presiuni la conducerea ZiarExclusiv.info, ba chiar să şi ameninţe. Folosind şi acea atitudine superioară, care posibil să le fie de folos în alte cercuri, nu cele ale jurnaliştilor.

Posibil ca, ştiindu-se protejate de banii făcuţi cu uşurinţă ca „victime” (aşa cum se consideră chiar ele) în dosarul de proxenetism şi obişnuite să deschidă orice uşă la orice nivel, mai ales prin instituţiile statului, persoanele în cauză ne-au catalogat drept „nişte prăpădiţi” pe care o să-i târască prin instanţele de judecată şi pe care îi aranjează ele, fără a trimite însă-n preambul şi un drept la replică. Acesta fiind primul drept legal de a se disculpa în cazul în care consideră că li s-a adus vreun prejudiciu de imagine.

Considerăm că astfel de atitudine este total inadmisibilă, şi anunţăm public că dacă ar fi fost să ne temem de ameninţări şi să cedăm la presiuni ne-am fi lăsat de mult de jurnalism. Însă în ciuda tuturor presiunilor nu avem nevoie de bani cu sacul pentru a ne prezenta în orice instanţă de judecată, ci ca jurnalişti mergem cu dreptatea în mână şi cu dovezi ale anchetelor pe care le facem în fiecare caz în parte.

Însă, cu stupoare, am putut constata că dincolo de lege, dincolo de orice elementar bun simţ stă banul. Jurnaliştii au ajuns să fie consideraţi nişte „pârliţi”, nişte „prăpădiţi”, nişte „fomişti”.

Şi, da, suntem „pârliţi”, la propriu, de fiecare dată când vedem că de foarte multe ori strigăm în van, că facem anchete doar pentru a ne pierde timpul şi că nu se iau măsuri legale. Suntem şi nişte „prăpădiţi” pentru că arătăm public toate neregulile societăţii în care trăim, că facem dezvăluiri şi poate distrugem nişte vise de înavuţire pe seama statului român. Şi nu în ultimul rând suntem nişte „fomişti”, pentru că în permanenţă ne este foame de noi informaţii şi dezvăluiri.

Deşi ameninţaţi, presaţi şi făcuţi ca la uşa cortului vă spunem public că, noi, nu cedăm în faţa unor persoane certate cu legea şi care nu ştiu să obţină avantaje decât prin metode total neortodoxe.

Şi ne cerem scuze, tot public, că nu am dezvăluit tot ceea ce am aflat, dat fiind că încă dosarul în cauză face obiectul unor cercetări şi se găseşte şi pe rolul unei instanţe de judecată.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.