Dragoslovenii reținuți în dosarul „mafia lemnului” readuși în fața magistraților

Cei nouă musceleni reținuți în dosarul „mafia lemnului” din Dragoslavele, pădurari de la Ocolul Silvic Judecatorie Campulung (6)Dragoslavele și din cadrul Obștei de Moșneni Dragosloveni au revenit vineri, 15 ianuarie 2016, la Judecătoria Câmpulung pentru un nou termen în proces.

Este de reamintit că la finalul lunii noiembrie 2015, la Dragoslavele au fost descinderi în forță, urmate de controale amănunțite pe moșia Obștei, privind tăierile ilegale de arbori. Din surse de încredere am putut afla că pe zonă a fost un real măcel al pădurii, însă gurile rele vorbesc că cei declarați vinovați sunt doar „niște musculițe” pe care să pice vina dezastrului forestier de pe întreaga zonă Voina – Nămăiești – Dragoslavele – Dâmbovicioara. Mai toți așteptând să se dezlănțuie și furtuna „retrocedarea”.

Cei nouă dragosloveni reținuți în dosarul „mafia lemnului din Dragoslavele” sunt: RĂDUŢĂ ION, CIOPLEIAŞ IONUŢ, GRANCEA JAN, BURULEA LIDERAŞ, COŞCODARU CONSTANTIN – CRISTIAN, FERARU ROBERT – CONSTANTIN, FURDUI COSTINEL-PETRU, FURDUI ION, ONICĂ VASILE CRINU, care au contestat măsura reținerii până la 19 ianuarie 2016. Urmând a se vedea azi, 15 ianuarie ce se mai întâmplă și care va fi decizia magistraților câmpulungeni.

„Spre finele lunii noiembrie un autoturism, 18 căruţe, 23 de drujbe, 7800 euro şi 6.000 lei au fost ridicate deJudecatorie Campulung (4) poliţişti în urma percheziţiilor efectuate în zona Muscel. În acelaşi timp 9 persoane arestate, 7 sub control judiciar, lucru dispus de magistraţii câmpulungeni.
Mai exact, în data de 19 noiembrie 2015, 115 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung au efectuat 37 de percheziţii în comuna Dragoslavele, la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice de pe raza comunei.
Persoane bănuite că, în perioada anilor 2014 – 2015, ar fi tăiat ilegal şi sustras aproximativ 1.900 de mc de material lemnos, cu ajutorul unor angajaţi din cadrul unui ocol silvic privat, iar ulterior ar fi transportat şi comercializat materialul lemnos la patru societăţi comerciale cu profil de activitate prelucrarea lemnului. Acţiunea a fost coordonată în teren de şeful Poliţiei Câmpulung, comisar-şef Gheorghe Ciolan, şi adjunctul acestuia, comisar-şef Ion Mândroi.
Urmare a celor 37 de percheziţii efectuate pe raza judeţului Argeş, poliţiştii au ideJudecatorie Campulung (2)ntificat şi ridicat în vederea continuării cercetărilor 1 autoturism, 18 căruţe, 23 de drujbe, 7800 euro şi 6.000 lei.
De asemenea, au fost identificaţi şi ridicaţi în vederea verificării provenienţei peste 700 m.c. material lemnos şi 125 m.c. de cherestea.
„Au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care au legătură cu cauza, 23
de motofierăstraie, 18 căruţe şi o maşină de teren confecţionată artizanal (traşcaretă), utilizată la transportul materialului lemnos. Poliţiştii au confiscat 7.800 de lei şi aproximativ 6.000 de lei, bani care nu au putut fi justificaţi cu acte de patronul unui gater din Dragoslavele, membru în Consiliul de Administraţie al Obştei Moşnenilor Dragosloveni. În timpul percheziţiilor, poliţiştii au dat, într-o gospodărie din Valea Hotarului, şi peste trei piei proaspete de mistreţ, întocmind astfel şi un dosar penal pentru braconaj. Oamenii legii au găsit în locaţiile în care au descins peste 1000 de metri cubi de material lemnos, toate cantităţile depistate fiind sigilate în vederea verificării provenienţei acestora”, a precizat comisarul şef Ghoerghe Ciolan, comandantul Poliţiei Câmpulung.padure rucar 4
Cele 37 de persoane duse pentru audieri la Poliţia Câmpulung au ajuns în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung şi în faţa magistraţilor Judecătoriei. Aceştia au fost audiaţi ore în şir, timp în care familiile au stat ba în faţa Poliţiei, ba în faţa Judecătoriei.
La Judecătoria Câmpulung, persoanele suspectate de comiterea de infracţiuni au ajuns după-amiaza, şi nici după ora 21.00, suspecţii nu ieşiseră de la instanţă.
În cele din urmă magistraţii au decis, după ore de audieri, că 9 persoane îşi vor petrece 30 de zile în arest, 7 persoane se află sub control judiciar, iar alte 70 sunt cercetate în stare de libertate.”, se arăta în comunicatul din noiembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.