De la primele ore ale zilei de luni, 12 iunie a.c., poliţiştii au pus în aplicare mai multe mandate de percheziţie şi de aducere, în trei judeţe. Totul într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul achiziţiei materialelor de construcţie şi publicitate.

În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare 9 mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Giurgiu şi 18 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în domeniul achiziţiei materialelor de construcţie şi publicitate.

 Din datele şi probele administrate în cauză, rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi înregistrat achiziţii fictive de mărfuri şi servicii, beneficiind astfel de deducerea ilicită a unor taxe şi impozite.

 Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este estimat la 1.000.000 de euro.

 Persoanele implicate urmează să fie conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1.

 Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.