În dimineaţa zilei de miercuri, 05 aprilie 2017, mascaţii au dat năvală peste „termitele” ce, de ani buni, răresc pădurea localităţii Bughea de Sus.

Ştiindu-se mai mult timp că mare majoritate a comunităţii cătunului de rromi din comuna Bughea de Jos îşi trăiesc zilele masacrând pădurile din jur, oamenii legii au pregătit o acţiune de proporţii ce a vizat persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, tăinuire la furt de arbori și complicitate la furt de arbori.

Astfel că, au avut loc mai multe percheziţii domiciliare, 39 în comunele Bughea de Sus şi Albeştii de Muscel şi una în comuna Rucăr, la domiciliul lui Valentin Teuşan, rucărean ce deţine un minigater în curtea gospodăriei ce o are la Bughea de Sus.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Argeş, „în perioada  octombrie 2016 – martie a.c., persoanele vizate ar fi tăiat ilegal peste 5200 de arbori, respectiv cantitatea de aproximativ 1235 metri cubi, în valoare de peste 163.000 de lei, iar ulterior ar fi transportat, prelucrat și comercializat materialul lemnos”.

În urma descinderilor un număr de 39 de persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Câmpulung pentru audieri şi au fost confiscat zeci de căruţe şi mai multe drujbe.

Este de precizat că în decursul timpului, oamenii legii, în colaborare cu Ocolul Silvic Câmpulung, au confiscat numeroase atelaje, drujbe, însă nu a putut fi stopat fenomenul creat de rromi de a rări permanent pădurile comunei.

Ba, chiar au fost montate  şi camere de supraveghere în păduri. Camere ce au surprins imagini greu de descris în cuvinte. Maşini de lux fiind folosite nu numai pentru transportul materialului lemnos, ci şi pentru coborârea acestuia de pe creste.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.